brandstoftoerisme


brandstoftoerisme 1.0

het reizen naar een ander land omdat daar de brandstof goedkoper is; toerisme omwille van het tanken van goedkope brandstof

Semagram (extra betekenisinformatie)


Brandstoftoerisme…

is toerisme

  • [Plaats] vindt plaats naar naburige landen waar de brandstof goedkoper is dan in eigen land

    Algemene voorbeelden


    Brandstoftoerisme in grensstreek toegenomen sinds 1 januari. Pomphouders in de grensstreek moeten alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. Door de accijnsverhoging per 1 januari op brandstof gaan nog meer Nederlanders in Duitsland tanken.

    http://www.rtvoost.nl/archief/default.aspx?nid=179459,

    Naar het buitenland gaan om goedkoop te tanken doe je niet op grond van rationele elementen. [...]. In Duitsland heb je enorme winkels die voor een belangrijk deel drijven op Nederlands brandstoftoerisme.

    https://krantenbankzeeland.nl/issue/stm/1996-08-29/edition/null/page/1?query=brandstoftoerisme,

    Tot slot wordt de rol van brandstofbelastingen bemoeilijkt door de mogelijkheid van brandstoftoerisme. In een klein land met veel transitverkeer bestaat de verleiding om de brandstofbelasting iets lager te zetten dan in de buurlanden om zo extra inkomsten te genereren.

    http://www.econ.kuleuven.be/eng/ew/les/Les106.pdf,

    In Nederland stijgen de benzineprijzen bijna dagelijks, in Duitsland dalen ze. Dus komt het brandstoftoerisme weer op, zoals in Laar, even over de grens bij Coevorden. Nederlandse auto's rijden dinsdagmiddag af en aan bij de Westfalen benzinepomp van Werkstatt Lambers in Laar. Een tijdje was de pomp uit de gratie bij 'die Holländer' en loonde het over de grens tanken amper de moeite. Nu het prijsverschil op een liter Euro95 echter een kwartje is, komen de Nederlanders weer massaal.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden