breinpil


breinpil 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; neologisme)

pil die het brein stimuleert en op mentaal vlak prestatiebevorderend werkt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een breinpil…

is een pil; is een voedingssupplement

  • [Samenstelling] is opgebouwd uit natuurlijke bestanddelen, zoals aminozuren en/of kruiden
  • [Werking of functionering] stimuleert het brein en werkt op mentaal vlak prestatiebevorderend; verhoogt de concentratie en verbetert het geheugen

    Algemene voorbeelden


    Na de omega's, antioxidanten en vitaminepreparaten is er nu de breinpil die moet zorgen voor een ultrafitte geest. Hij heet Cebrium en werd afgelopen woensdag gepresenteerd in een Amsterdamse apotheek. Cebrium is een honderd procent natuurlijk voedingssupplement dat maar liefst 13 verschillende aminozuren bevat, precies die stoffen die je hersenen nodig hebben om fit te blijven.

    http://www.creazy.be/creazyne2007-3.html

    Geen zin in spelletjes of trainingen? U kunt ook een pil slikken om de hersens fit te houden. Althans, dat beweren de makers van Cebrium. Dit is een breinpil die zou zorgen voor betere mentale prestaties en is te verkrijgen bij apothekers. Gebruikers van dit voedingssupplement zouden feiten en cijfers sneller opnemen en kunnen snellere beslissingen nemen. Het geheim zit 'm in de aminozuren die de hersenen beschermen van schadelijke invloed van buitenaf en tegelijkertijd voor essentiële bouwstoffen zorgen.

    http://gezondheidforum.eu/forum/showthread.php?p=2012,

    Breinpil. Food for thought, oftewel een übervoedingssupplement. Helpt niet tegen te hoge cholesterol of veroudering, behalve dan van het brein. Claimt de slikker alert en geconcentreerd te houden en ook diens geheugen te verbeteren. Een echte smart pill, dus. En daar betaal je voor. Het merk Cebrium is bijvoorbeeld slechts te koop bij de Amsterdamse societyapotheek De Lairesse.

    http://talkinfood.nl/dictionary.php?letter=b

    Ter voorbereiding op het debat lezen ze in de week voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal artikelen over de technologie die in het debat aan de orde is: De Breinpil. Ook schrijven ze een betoog vóór een stelling en een betoog om de stelling onderuit te halen [...]. Opdrachten voor studenten, voorafgaande aan het debat. 1) Lees de stelling. De beslissing om geheugenversterkende medicatie te gebruiken, teneinde schoolprestaties te bevorderen, moet volledig aan leerlingen en ouders worden overgelaten.

    http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:usB64YPrM68J:www.ecent.nl/servlet/supportBinaryFiles%3FreferenceId%3D2%26supportId%3D2041+breinpil&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESiJP3NZNVAv7oKJGRf-n0_WzbYcHg1bhFSHRDbLvWFq3ghpM3Swvv1XPI2xhX0ouMExAEEuRGY1x24R0QlU4FKrc8uWrzyt0-IPD3q0Rlj4MpAhe0CSjeUivcbCgpPcZo4vd3n8&sig=AHIEtbTftPwt57EifvFyRprtJBjSZVxkNg

    Hoewel de site van naturalark.com nogal zweverig is, geeft hij een goed overzicht van de werking van alle denkbare kruiden. Een aantal van deze kruiden - zoals Sint Janskruid - wordt gebruikt in de meer moderne breinpillen. De encyclopedie geeft van elk kruid de medicinale toepassing.

    http://www.psychologiemagazine.nl/web/Dossiers/Dossiers-Brein/Dossier-Chemie-in-de-hersenen.htm

    Bij de meeste winkels voor speelgoed en huishoudelijke artikelen zijn al voor rond de € 10,– cd­rom's te koop met eenvoudige breinoefeningen. U kunt ook kiezen voor een 'breinpil', die het geheugen zou stimuleren.

    http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:upto8hVZIY4J:www.wijs.nl/dms/Geld---Beleggen/Archief/Brain/GB108_Brain.pdf+breinpillen&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESjhYbRZnhideiKuTVDuhTl1mKAwo2GyVHUsk4nO5wYz8U16viXKCyCSmRhfoDTxN13L9eCpSVt93fYRRigqJNIxune7OiG5h3yWOIteRa3w3SCjXB5oLoYzdcYQh03Tg7anEsSq&sig=AHIEtbRq3lWnbEqOIT1UJaUK9hhbtEYdMQ

    De breinpil, Cebrium, zorgt ervoor dat je alert bent en geconcentreerd. Je onthoudt dingen beter en blijft in stresssituaties kalm. De Lairesse Apotheek in Amsterdam verkoopt de pil Cebrium. De directie van Cebrium heeft een goed moment gekozen om het product te presenteren. Mensen moeten langer werken en dus ook langer mentaal sterk blijven. Een extra pepmiddel hiervoor is dan ook mooi meegenomen.

    http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuws/667/word-slim-neem-de-breinpil,

    Zowel de werkenden onder ons, als de ouderen zijn gebaat bij beter goedwerkende hersens. De ouderen vinden het steeds belangrijker om zonder allerlei kwalen oud te worden. Veel mensen willen hier wel wat extra's voor doen, zoals naar sport- en fitnesscentra gaan. De breinpil kan hier dan een mooie aanvulling op zijn.

    http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuws/667/word-slim-neem-de-breinpil

    Etymologie


    Aard herkomst leenvertaling
    Vroegste datering 2002
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal brain pill