buitenloopkip


buitenloopkip 1.0

kip die in een ruime stal gehouden wordt met een beperkt aantal andere kippen, veel daglicht en een onbeperkte uitloop naar buiten; vrije-uitloopkip

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een buitenloopkip…

is een kip; is een vogel; is een dier

      Algemene voorbeelden


      Er is een vaccin ontwikkeld om de dieren preventief te kunnen enten tegen vogelpest. Alleen Nederland en Frankrijk mogen hun pluimvee inenten. Andere landen uit de Europese Unie mogen het vlees en de eieren van deze dieren niet weigeren te importeren. Alleen buitenloopkippen en hobbykippen, eenden en ganzen mogen worden gevaccineerd. Inmiddels is een vaccinatiecampagne begonnen.

      http://www.groenkennisnet.nl/dossiers/Pages/vogelpest.aspx

      Gevaccineerd hobbypluimvee zal alleen mogen worden overgebracht naar andere gevaccineerde hobbybedrijven binnen Nederland, en alleen met toestemming van de autoriteiten [...]. Gevaccineerde buitenloopkippen mogen alleen naar andere gevaccineerde bedrijven of rechtstreeks naar een slachthuis binnen Nederland worden overgebracht, en mogen niet naar het buitenland worden vervoerd.

      http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/06/210&format=HTML&aged=1&language=NL&guiLanguage=en,

      "Vanaf 1 augustus 2006 mogen houders van hobbypluimvee, biologische kippen en buitenloopkippen hun dieren laten vaccineren tegen vogelgriep. Naast kippen geldt de vaccinatiemogelijkheid ook voor andere hoendervogels (o.m. kwartels, patrijzen, fazanten, pauwen en kalkoenen) en eendvogels (o.m. eenden, ganzen, zwanen en andere eendvogels)."

      http://zaanstreek.sp.nl/bericht/9128/060802-sp_zaanstad_over_vogelgriep.html,