cao-aanbod


cao-aanbod 1.0

(business, economie en financiën)

aanbod van een van de cao-partijen (werkgevers of werknemers) dat moet leiden tot het sluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst (cao)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een cao-aanbod…

is een aanbod

  • [Onstoffelijke inhoud] gaat over een collectieve arbeidsovereenkomst (cao)

    Algemene voorbeelden


    De politiebonden zijn nog steeds niet bereid om akkoord te gaan met het cao-aanbod dat minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) voor ze neer heeft gelegd.

    http://www.elsevier.nl/web/10161647/Nieuws/Nederland/Politiebonden-blijven-cao-aanbod-weigeren.htm?long=true,

    Honderden personeelsleden van de gevangenissen in Scheveningen en Zoetermeer staken vrijdagmiddag voor een betere cao. De rijksambtenaren voeren op de binnenplaats van de penitentiaire inrichting in Scheveningen actie voor een loonsverhoging van bijna vijf procent. De actievoerders krijgen snert geserveerd omdat het cao-aanbod van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken in hun ogen ook 'snert' is.

    http://forum.crimesite.nl/archive/index.php/t-497-p-2.html,

    "Onze staking werkt", zei de tevreden IG Metall-voorzitter Klaus Zwickel dan ook, met een paradoxale woordspeling. Hij vroeg de werkgevers nu snel met een CAO-aanbod te komen en waarschuwde hen voor gebruik van het uitsluitingswapen (loonopschorting of ontslag) tegen stakende werknemers.

    NRC,

    Zwickel benadrukte dat zijn bond, die vandaag en morgen in het hele land weer waarschuwingsacties organiseert, geen stakingen wil, maar geen andere weg meer ziet nu de werkgevers als voorwaarde voor een CAO-aanbod blijven eisen dat de vakbond instemt met gelijktijdige matiging van kosten.

    NRC,

    De Beierse metaalwerkgeversvoorzitter, Rainer Hildmann [...]. Hij herhaalde dat de metaalwerkgevers aan hun positie vasthouden. "Wij willen pas een cao-aanbod doen als de IG Metall akkoord gaat met kostenmatiging elders, bijvoorbeeld door uitstel van de invoering van de 35-urige werkweek tot na 1 oktober 1995."

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een bespreekbaar cao-aanbod
    • een beter cao-aanbod
    • een concreet cao-aanbod
    • een genereus cao-aanbod
    • een goed cao-aanbod
    • een laag cao-aanbod
    • een nieuw cao-aanbod
    • een normaal cao-aanbod
    • een officieel cao-aanbod
    • een positief cao-aanbod
    • een verleidelijk cao-aanbod

    "De actie van de collega's heeft tot een beter cao-aanbod geleid dan wanneer dit niet gebeurd was."

    http://www.fnvbondgenoten.nl/mijnbranche/branches/industrie/nieuws/275964_acties_agc_flatglass_leiden_tot_cao_akkoord/,

    Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft zich niet erg populair gemaakt bij de politiebond ACP, omdat zij een nieuw cao-aanbod voor de politie deze middag aan de pers heeft gepresenteerd.

    http://frontpage.fok.nl/nieuws/219833/1/1/50/acp-boos-op-guusje-ter-horst.html,

    De drieledige boodschap aan rijksambtenaren was: bezuinigingen zijn politiek onontkoombaar, maar de pil wordt verguld door een verleidelijk CAO-aanbod.

    http://bestebreur.blogspot.com/2007_04_01_archive.html,

    De vakbonden zijn woedend over het in hun ogen 'onfatsoenlijk lage CAO-aanbod' van de directie van Polaroid Europa in Enschede.

    http://www.fnvov.nl/forum/index.php?action=printpage;topic=16160.0,

    De vakbond kreeg een genereus cao-aanbod, maar werd door de leden teruggestuurd.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/805291/2006/12/29/lsquo-Cao-was-te-goed-om-weg-te-gooien-rsquo.dhtml,

    Het gevaar van stakingen in de Westduitse metaalindustrie is nu acuut. De werkgevers in deze grootste Duitse industriële sector hebben nog één dag tijd om met een concreet CAO-aanbod te komen.

    NRC,

    Onderhandelaar Peters was er gisteren vooral verontwaardigd over dat de metaalwerkgevers in twee gespreksrondes zelfs nog geen officieel CAO-aanbod hebben gedaan.

    NRC,

    Metallvoorzitter Werner Neugebauer kondigde een geleidelijke escalatie van de stakingen aan tot de werkgevers een bespreekbaar CAO-aanbod hebben gedaan.

    NRC,

    De werkgevers blijven erbij dat zij pas een concreet "en positief" CAO-aanbod zullen doen als de IG Metall zich bereid verklaart ook te praten over kostenmatiging en flexibilisering van arbeidstijden.

    NRC,

    Indien de werkgevers niet vóór komende dinsdag met een "normaal" en concreet CAO-aanbod komen voor de 3,5 miljoen werknemers in de Westduitse metaal, gaat de bond zijn leden in een "Urabstimmung" om toestemming vragen voor algemene stakingen.

    NRC,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • het voorgestelde cao-aanbod

    NVJ-omroepsecretaris Marc Visch heeft in een brief aan Taco Rijssemus, directeur van SBS Productions, meegedeeld dat de NVJ-achterban heeft ingestemd met het voorgestelde CAO-aanbod.

    http://www.villamedia.nl/n/nvj/omroep/2007jul3caosb.shtm,