carrièretijger


carrièretijger 1.0

(informeel)

iemand die sterk gericht is op het maken van carrière; iemand die carrière wil maken

Semagram


Een carrièretijger…

is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is sterk gericht op het maken van carrière

  Hoofdsemagram: tijger


  Algemene voorbeelden


  De auteur beschrijft 'de ongeschreven regels' waardoor sommigen ceo worden en anderen stagneren in hun loopbaan. Niet alleen handig voor de carrièretijger zelf, ook voor personeelsfunctionarissen die al deze executivefuncties moeten vullen.

  http://www.intermediair.nl/artikel/322155/boek-de-ongeschreven-regels.html,

  Tja, ik ben nu eenmaal geen huisvrouw, ik ben een carrièretijger [...]. Ik ben een harde werker, een goederentrein die met veel lading kan rijden en dan voorlopig niet stilstaat. Ik werkte al zo toen ik nog in loondienst zat. Een negen tot vijf mentaliteit? Wat is dat?

  http://www.hotspotsmagazine.nl/columns/laura/carrieretijger,

  Hij staat bekend als carrièretijger die op weg naar de Kamer onnoemelijk veel functies bekleedde.

  de Volkskrant,

  Belg is geen carrière-tijger. Belgen willen wel graag carrière maken, maar niet ten koste van alles. Slechts een minderheid wil kost wat kost hogerop komen.

  http://www.nu.nl/werk-en-prive/2729770/belg-geen-carriere-tijger.html,

  Wanneer ben je een carrièretijger? Niet dat vrouwen dat niet kunnen zijn, maar voor het gemak pik ik de mannelijke carrièretijger er even uit! Wat wil het geval [...]. De tijger is op zoek naar een nieuwe baan. Maar, zoals hij gromde, wil dit 32 uur per week doen. Hij is immers recentelijk vader geworden en geeft aan dat hij meer tijd voor zijn welp wil [...]. Het is misschien een ouderwetse gedachte, maar is een carrièretijger niet iemand die alles aan de kant zet voor een glansrijke en opzienbarende carrière? Is het dan mogelijk om 32 uur te werken?

  http://www.newpeople.nl/blog/215-een-carriere-tijger-met-een-kinderzitje,