chipsindustrie


chipsindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal aardappelchips worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van aardappelchips; industrie die aardappelchips produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een chipsindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert aardappelchips

    Algemene voorbeelden


    Troeven van chips: de gefrituurde aardappelschijfjes kunnen trots terugblikken op een 150-jarige geschiedenis; de snack is zo populair dat zelfs een frisdrankengigant als Pepsi het meeste inkomsten uit de verkoop ervan haalt [...]. Wereldwijd verdienen ongeveer 125.000 mensen hun boterham in de chipsindustrie, waarvan ruim de helft in de Verenigde Staten.

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DEXB22112003_015,

    chipsindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de aardappelchipsindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die aardappelchips produceren

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een chipsindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        Voor de versmarkt, export, de nationale en internationale frites- en chipsindustrie en voor de supermarkten worden biologische consumptieaardappelen geteeld.

        http://www.bonnaterra.nl/bonnaterra.htm

        Veertien rassen, zowel bestemd voor de frietindustrie als voor de chipsindustrie, werden bewaard in een koelcel bij een constante temperatuur van 8°C. De aardappelen waren afkomstig van rassenproeven aangelegd in 2002 te Waterland-Oudeman (polder) en Poperinge (zandleem).

        http://www.west-vlaanderen.be/upload/povlt/HTML/Menu%20Onderzoek/Thema%202002/onderzoek-thema-bewaring.htm,