closetpapier


closetpapier 1.0

(formeel)

papier dat wordt gebruikt op het closet om de billen of de genitaliën te reinigen nadat men zijn gevoeg heeft gedaan of geplast heeft; papier voor gebruik op het closet; wc-papier; toiletpapier

Semagram


Closetpapier…

is papier; is een stof

   Algemene voorbeelden


   'Ik heb vast prijsopgave gevraagd van automaten met papieren handdoeken. Die schijnen vrij voordelig te zijn en in ieder geval hygiënischer.' 'En het closetpapier!' merkte Jetje op. 'Dat is altijd op als je het nodig hebt!'

   Het Bureau. Dl. 6: Afgang, J.J. Voskuil,

   Na afloop was er gelegenheid tot informeel, creatief contact. Duizenden closetrollen had de festivalleiding te dien einde in een zaaltje geplaatst. De Brabantse jongens en meisjes begonnen elkaar in closetpapier te wikkelen, van onderen naar boven.

   Averechts, Gerrit Komrij,

   Zo zijn we van plan om op de Staphorster Jaarmarkt een ludieke actie te houden en op Koninginnedag. Daarnaast deden we aan een huis-aan-huisverkoop van bijvoorbeeld closetpapier, worst of koeken.

   Meppeler Courant,

   Kabouters: ja, je wil het niet geloven, maar daar hebben wij er heel veel van. De benodigde spullen van koffie, thee, snoep, chips, ijs, closetpapier, prijzen voor het kienen, nieuwe gordijnen of stoelen, plantjes, kiencadeautjes, tegels, schoonmaakmiddelen, gereedschap: ze worden ongezien in de tuin gebracht! Maar er zijn ook wat kabouters die zorgen dat er spullen verdwijnen.

   http://www.speeltuinbeverwijk.myweb.nl/jaar0102.htm

   Combinatiemogelijkheden


   als object bij een werkwoord


   • (niet genoeg) closetpapier gebruiken

   Een ontevreden klant schreef zijn wasbaas: 'U gebruikt niet genoeg zeep.' Wasbaas schreef terug: 'U gebruikt niet genoeg closetpapier.' Zo liggen de verhoudingen ongeveer.

   De dronken kanarie, Jan Gerhard Toonder,

   met substantief ervoor


   • een rol closetpapier
   • rollen closetpapier

   U stopt natuurlijk wel een 'snelle' film in uw toestel! Minimaal 400 ISO! Het liefst nog méér als het kan, want fotograferen bij deze korte tijden op 100 ISO is zinloos. Dan kunt u beter een rol closetpapier in de camera stoppen.

   http://www.astro.rug.nl/~nvws/ndrenthe/

   Onder haar oksel door zag ik op de grond de kartonnen doos staan, waarin ze haar voorraden toiletzeep, spuitbussen en rollen closetpapier bewaarde.

   Op toernee met Leopold Sondag, Ward Ruyslinck,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding