concentraat


concentraat 1.0

datgene wat door concentreren wordt verkregen; iets wat geconcentreerd is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een concentraat…

is een residu

  • [Doel of bestemming] dient vaak als basis voor een product
  • [Behandeling of bewerking] wordt verkregen door concentreren

    Algemene voorbeelden


    Blue green sea spray is rijk aan essentiële vetzuren en plantaardige voedingstoffen. De extracten en concentraten zijn op natuurlijke wijze verkregen uit spirulina, blauw-groene micro-algen en zeeplanten.

    http://www.astuce.nl/html/kruiden.html

    Gebruik watjes op de ogen en breng het niet te dicht bij de ogen aan, het masker hoeft niet op de hals aangebracht te worden. Gebruik eerst een ampul of een concentraat afgestemd op het huidprobleem. Maak het masker aan met mineraalwater en roer het aan tot een mooie pasta. Breng het masker aan en laat deze ongeveer 15 minuten inwerken.

    http://www.janssen-beauty.be/nl/powder_mask.htm

    Sommige mineraalwaters zouden, na test, niet eens toegelaten worden als kraantjeswater aangezien ze een te hoog concentraat aan mineralen bevatten om als drinkwater te worden gebruikt!

    http://www.gezondheidszorg.eu/Meer_info_over_water_13.html,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • concentraat van citronellaolie
    • een concentraat van wintertruffel

    Mosti-Patch is het allereerste muggenwerend middel in pleistervorm. Het gaat om een gele, vierkante sticker van 2 cm op 2 cm met een piepklein, schuimrubberen kussentje rond microcapsules met concentraat van etherische citronellaolie. De microcapsule wordt bij de aanbrenging stuk geknepen waarna de etherische olie zich verspreidt. Goed voor 6 uur bescherming buitenshuis.

    De Standaard,

    De truffelkaviaar van Tartuflanghe wordt gemaakt van een concentraat van zwarte wintertruffel, welke wordt verkregen door een hele truffel te koken. Vervolgens wordt van dit smaakvolle concentraat met een pipet kleine pareltjes gevormd door middel van sferificatie. Het resultaat: kleine pareltjes met de smaak van truffel en de kleur en textuur van kaviaar.

    http://www.telegraaf.nl/vrouw/eten_drinken/7848739/__Truffelkaviaar_goed_voor_award_op_SIAL__.html,

    met substantief ervoor


    • een hoeveelheid concentraat
    • een ton concentraat

    Het is de bedoeling jaarlijks 120.000 ton vanuit het Braziliaanse Santos aan te voeren naar Gent. Een hoeveelheid concentraat waarmee je zowat een miljard literdozen sinaasappelsap kunt vullen.

    http://www.gva.be/Archief/guid/gent-is-goed-voor-400-000-ton-concentraat-per-jaar.aspx?artikel=b2d39c58-1dfa-11d5-8b00-0008c7eaa20b,

    Van de pakweg 16 liter fruitsap die ieder van ons elk jaar verbruikt, stroomt een flink gedeelte ons land binnen via de zeehavens. Gent, waar zopas een nieuwe terminal in gebruik werd genomen, spant op dit gebied de kroon. Vorig jaar werd er zo'n 300.000 ton concentraat overgeslagen.

    http://www.gva.be/Archief/guid/gent-is-goed-voor-400-000-ton-concentraat-per-jaar.aspx?artikel=b2d39c58-1dfa-11d5-8b00-0008c7eaa20b,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen