criminaliteitspreventie


criminaliteitspreventie 1.0

het gericht nemen van maatregelen en/of het doelbewust in acht nemen daarvan om allerlei vormen van criminaliteit te voorkomen; preventie van criminaliteit; misdaadpreventie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Criminaliteitspreventie…

is preventie

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het voorkomen van criminaliteit

    Algemene voorbeelden


    Minstens zo belangrijk als bestrijding van misdaad is het voorkomen ervan: criminaliteitspreventie.

    http://www.minjust.nl/a_beleid/visie/

    Tijdens een bijeenkomst over criminaliteitspreventie kunnen ouderen met elkaar tips uitwisselen hoe men criminaliteit kan voorkomen.

    Meppeler Courant,

    We gebruiken alleen nog maar criminaliteitspreventies die al hebben bewezen te werken.

    https://www.studocu.com/nl-be/document/universiteit-gent/criminologie/college-aantekeningen/lesnotas-deel-3-prof-cools/9363459/view,

    In februari kregen de gemeente en het CAD bericht dat het Rijk weliswaar methadonprojecten subsidieert met een relatie tot criminaliteitspreventie, maar dat daarvoor uitsluitend projecten in de Randstad in aanmerking komen.

    Meppeler Courant,

    Het betreft initiatieven in de sfeer van criminaliteitspreventie die ontstaan zijn op initiatief van buurtbewoners en overeenkomstig de omzendbrief van 9 april 1998 geleid worden door de lokale politiediensten.

    Gazet van Antwerpen,

    Om de bestaande expertise op het terrein van de criminaliteitspreventie te bundelen richten de ministeries van Justitie en BZK gezamenlijk een Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid op.

    http://www.justitie.nl/pers/persberichten/archief/Archief_2002/170902Modernisering_sanctiestelsel_dringend_noodzakelijk.asp?List=Y=10946=684=14533=7259,

    De buurtinformatienetwerken hebben hun nut bewezen inzake criminaliteitspreventie.

    Gazet van Antwerpen,

    Het VSP (het Vast Secretariaat voor het Preventiebeleid) beheert de (druggerelateerde) criminaliteitspreventie, en wordt expliciet verantwoordelijk voor de preventie en de aanpak van maatschappelijke overlast.

    http://www.minsoc.fgov.be/cabinet/2001_01_19_federale_beleidsnota_drugs.htm,