criticaster


criticaster 1.0

criticus die bijvoorbeeld kunstuitingen, politieke voorkeuren of bepaalde, meestal bekende, personen of hun handelen, streng, negatief of onredelijk beoordeelt of recenseert; negatieve criticus

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een criticaster…

is criticus; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] recenseert of beoordeelt iets op ongunstige of op onredelijke wijze
  • [Waardering] wordt vaak als muggenzifterig of vitterig beschouwd

    Algemene voorbeelden


    Wat zijn prominente criticasters ook mogen beweren, Dick Advocaat is als een tevreden man uit de VS teruggekeerd.

    Meppeler Courant,

    Neem iets kleins ter grootte van een erwt. Blaas het op tot de grootte van een zeppelin. Dan heb je het gros van de criticasters van dit boekenweekthema prima omschreven: een boel lucht. Tijdens een forum in De Rode Hoed mopperde Benali dat hij 'kortsluiting in zijn hoofd' kreeg van de voorkeursbehandeling voor multiculti-schrijvers.

    Mare,

    Het 'PvdA-vlugschrift', een initiatief van voorzitter Rottenberg met als intrigerende ondertitel 'een fax voor sympathisanten en criticasters van de Partij van de Arbeid', deed het afgelopen weekeinde een poging tot verklaring.

    NRC,

    De kritiek aan het adres van Jalabert was de voorbije dagen niet mals [...]. De verwijten als zou hij zijn derde overwinning op rij in Parijs-Nice slechts bouwen op het sprokkelen van bonificaties in de tussenspurten waren niet van de lucht. Gisteren, op de flanken van de Ventoux, diende Jalabert de criticasters van antwoord.

    De Standaard,

    Wat kan het hen schelen of een stel benepen westerse criticasters hun film goed vindt of niet?

    http://www.digg.be/movie.php?id=572,

    En dan heb ik het nog niet gehad over de criticasters van onze maatschappij, die huizen in onze sociale, economische en juridische faculteiten.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een eeuwige criticaster

    Ondanks de eeuwige criticasters kan een aantal voorspellingen van historische feiten met aan de waarschijnlijkheid grenzende zekerheid aan de beroemde clairvoyant toegeschreven worden.

    http://www.veto.student.kuleuven.ac.be/vooruitblik.html,