cultuurtoerisme


cultuurtoerisme 1.0

het afreizen naar een bepaalde plaats of een bepaald land vanwege de cultuur en het culturele leven op die plaats, met de bedoeling daar culturele uitstapjes te maken, bv. naar musea of kunstwerken; toerisme uit behoefte aan cultuur

Semagram (extra betekenisinformatie)


Cultuurtoerisme…

is toerisme; is een verschijnsel

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft toerisme ingegeven door de cultuur of het culturele leven van een bepaalde toeristische plaats

    Algemene voorbeelden


    Moet Noord-Nederland ook niet opvallen vanwege de activiteiten die plaatsvinden in de drie provincies. Prachtige musea, aansprekende festivals, het op gang brengen van cultuurtoerisme. We moeten voorkomen dat jonge mensen klagen dat hier ook nooit wat te doen is en vervolgens gaan werken in de Randstad.

    http://www.snnonline.nl/

    Wel zijn er steden die zich vooral richten op kooptoerisme en dagrecreatie, terwijl anderen zich meer richten op internationaal verblijf- en cultuurtoerisme.

    http://www.cpb.nl/nl/pub/werkdoc/118/wd118.pdf,

    Zichtbaarheid en mobiliteit zijn ook uitstekend gediend met dependances of filialen van de grotere musea. Het is voor mij denkbaar initiatieven te ondersteunen die leiden tot bijvoorbeeld een scheepvaartfiliaal bij de Batavia-werf in Lelystad, een natuurhistorisch filiaal bij het Noorder Dierenpark te Emmen, een geschiedenisfiliaal bij het Binnenhof in Den Haag en dergelijke. De mobiliteit van collecties is ermee gediend en het cultuurtoerisme in Nederland krijgt een forse stimulans.

    http://www.museumvereniging.nl/nmv/publicaties/index.html,

    VOC Zeeland is onderdeel van een landelijk project om het cultuurtoerisme in Nederland te bevorderen.

    De Standaard,