cyberseks


cyberseks 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; seks, gender en relaties)

seksuele handelingen of fantasieën die niet in het echte leven plaatsvinden of beleefd worden, maar via of op het internet, meestal tussen twee personen, bijvoorbeeld via een webcam; seks op of via het internet; seks waarbij gebruikgemaakt wordt van het internet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Cyberseks…

is seks

  • [Betrokkene] vindt meestal plaats tussen twee personen
  • [Middel] wordt gedaan met behulp van een computer met een internetverbinding

    Hoofdsemagram: seks


    Algemene voorbeelden


    Volgens het Nederlandse Buro Seksverslaving gaat tachtig procent van de vrouwen die verstrikt raken in cyberseks dit seksuele gedrag op bepaald moment ook in hun werkelijke leven praktiseren.

    http://www.mediacourant.nl/?p=125270,

    Op haar website Netaddict.com worden vragen beantwoord als 'is cyberseks vreemdgaan?' en kunnen mogelijke verslaafden zelf testen hoe erg ze er aan toe zijn.

    NRC,

    Onderzoek leerde dat de 51 -jarige man het contact met het meisje had gelegd op een computernetwerk. Daar deed hij zich voor als ook een teenager en verzond boodschappen naar haar met een seksuele lading. Omdat het meisje dacht met een leeftijdgenoot te maken te hebben, en omdat cyberseks hoog op het verlanglijstje staat van de berijders van de digitale snelweg, ging zij op zijn berichten in. Toen de man ook persoonlijk contact ging leggen omdat digitale seks nu eenmaal hetzelfde onbevredigde gevoel achterlaat als het eten van een aarbeientaartje langs de digitale snelweg kwam de aap uit de mouw.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010822092:mpeg21:a0836,

    Hoewel cyberseks nu nog alleen bestaat uit het uitwisselen van geschreven berichten, voorspelt Ben Ze'ev dat technologische ontwikkelingen het digitale seksleven in de toekomst zullen veranderen. Er bestaat al een cyberseks-pak dat diverse lichaamsdelen allerlei sensaties bezorgt in reactie op een speciale dvd met seksfilms.

    Algemeen Dagblad,

    "Heel frappant is dat bijna eenvijfde van de frequente gebruikers aan cyberseks doen uit drang naar compensatie voor de eigen onbevredigende seksuele relatie. 26% van de mannelijke studenten gaf dat als reden op, 7,5% van de vrouwelijke." "Een gevaarlijke situatie", vindt de seksuologe, "sommigen zijn zo intens op zoek naar iets beters dat zij het risico lopen aan die virtuele wereld van cyberseks verslaafd te geraken."

    http://www.gva.be/vindzoek/archief/Artikel_detail.asp?id={048BAE98-2409-4336-AB16-5832B6502032}=online,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen