databundel


databundel 1.0

(neologisme, mobiele telefonie [technologie])

pakket van een telecomdienst waarmee iemand kan internetten op zijn mobiele telefoon; bundel waarmee iemand kan internetten op zijn mobiele telefoon

Semagram


Een databundel…

is een bundel

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een bundel van een telecomdienst waarmee iemand kan internetten op zijn mobiele telefoon

  Hoofdsemagram: bundel


  Algemene voorbeelden


  Je telefoon updaten. Het hangt af van de telefoon hoe je de software update kan uitvoeren. Het kan te allen tijde via de computer, met de PC software van de fabrikant (gratis te downloaden) en USB kabel, maar enkele telefoons kunnen ook via WiFi of zelfs het mobiele internet de software update binnen halen. Ons advies is om in dit geval altijd je telefoon voldoende op te laden en WiFi te gebruiken, omdat de meeste software updates grote bestanden zijn. Het zou toch zonde van je databundel zijn als hij op is voordat je ICS kan gebruiken!

  http://blog.t-mobile.nl/van-android-v10-naar-ice-cream-sandwich-hoe-ontstaat-een-nieuwe-android-versie-261,

  De gemiddelde mobiele applicatie in het Verenigd Koninkrijk verbruikt bijna 1 MB per vijf minuten, wat neerkomt op bijna 11 MB per uur. De gemiddelde gebruiker aan de andere kant van het kanaal verbruikt daarmee 119 MB per maand of 1,4 GB per jaar. Met databundels die al in de omloop zijn, of in de planning liggen, kan dit een behoorlijk aandeel innemen van het maandelijks toegestane verbruik.

  http://www.emerce.nl/nieuws/gemiddeld-dataverbruik-apps-vreet-databundels,

  Ook in het gebruik is het uitkijken: wie lekker wegsurft en -mailt kan ongemerkt zijn maandelijkse 'databundel' overschrijden en loopt dan tegen hoge kosten op.

  NRC,

  Etymologie


  Aard herkomstinheems woord
  Vroegste datering2000