de fut is eruit


de fut is eruit 1.0

de energie en lust om iets te ondernemen is weg; ook: er gebeurt nauwelijks nog iets; de groei is gestagneerd

Algemene voorbeelden


De eerste zes weken voelde ik me goed: minder spierpijnen, meer energie, m.a.w ik voelde weer zoals vroeger. Doch sinds een maand is alle fut weer verdwenen.

http://www.kuleuven.ac.be/sarcoidose/mieke.htm

In maart bevrijdt de belegger het ongeduldige geld en slaat opgelucht zijn slag voor 150 duizend gulden. En nu weer vooruit met de geit! Maar beurzen en economische variabelen lijken zelfs voor kenners een eigen leven te leiden. De fut is er uit.

NRC,

"In de sertao," hij maakte met zijn hand een vage beweging naar het noordwesten, "daar in de veestreken is de honger nog erger. Daar is alle fut er al helemaal uit. Al generaties lang zijn die mensen energieloos door ondervoeding en allerlei slopende ziekten."

Een broer in Brazilië, Beb Vuyk,

Van onderlinge problemen was echter geen sprake en ook het artistieke niveau van de vier albums was constant hoog. De groep heeft blijkbaar besloten op te stappen vóór de fut eruit was.

De Standaard,

Er is iets grondig mis met de economieën van de rijke industrielanden. De fut is eruit. De produktie groeit nauwelijks, krimpt zelfs hier en daar.

NRC,

In Amsterdam is de fut eruit. Zwakke prestaties van chemie-, papier- en transportwaarden duwden de AEX-index 2,21 punten in het rood.

De Standaard,

De partijsecretaris, die vroeger feestjes placht te organiseren waarop alle bewoners in avondkleding verschenen, is vertrokken. "De fut om er iets van te maken is eruit", verzucht dokter Strijakova. "Maar dat is niet alleen een probleem voor ons. De hele maatschappij is egoïstischer geworden."

NRC,