de moeite waard zijn


de moeite waard zijn 1.0

opwegend tegen de genomen moeite; opwegend tegen de investering

Algemene voorbeelden


Jetta Klijnsma, wethouder in Den Haag: "Regelmatig organiseer ik een lunch op het stadhuis om met de mensen te praten. Dat vind ik de moeite waard. Zo kregen we het verzoek om een plaats waar mensen hun kleren kunnen wassen en om kluisjes."

Trouw,

De ober bracht een glas water en knipoogde weer naar me, alsof hij wilde zeggen dat het wachten de moeite waard was geweest.

Verdwaalde post, Walter van den Broeck,

Uit de tabel in het Centraal Economisch Plan blijkt dan dat extra bezuinigen terwille van lagere belastingen volgens het rekenmodel maar amper de moeite waard is.

NRC,

Het meest verbouwereerd waren de ouders toen hun dochter het niet de moeite waard vond haar familie naar Bogota te vergezellen na de moord op Hélène.

De Standaard,

En het is de taak van kunstenaars en intellectuelen daaraan mee te werken en alles met een sceptische en onderzoekende blik te volgen. Die inzet blijft meer dan de moeite waard.

Cultuur is oorlog, Leo De Haes,

de moeite waard zijn 2.0

interessant, goed of leuk zijn

Algemene voorbeelden


Hoewel de wedstrijd van de dinsdagavond zeer de moeite waard is en heel spannend eindigt, zit ik toch niet echt te genieten.

Murfreesboro blues, Mart Smeets,

Dan vraag ik of er onbekend werk is dat de moeite waard is: Americana of gitaargroepen die op kleine labels 23 uitkomen.

Murfreesboro blues, Mart Smeets,

En als inleiding in de sociologie van Goudsblom vindt hij dit boek ook voor studenten zeker de moeite waard.

http://www.pscw.uva.nl/sociosite/MOKUM/index.html,

Tom was niet thuis. Ik had hem niet meer gezien sinds ik die middag naar de Hugh Lane Art Gallery was gegaan. 'Vertel me later maar of het de moeite waard is,' had hij gezegd.

Histoire d'amour sentimentale (de nouveau); Détresse (een groteske), Koen Sonck,