dermatoloog


dermatoloog 1.0

arts die is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van huidaandoeningen; huidarts

Semagram


Een dermatoloog…

is een arts; is een persoon

   Algemene voorbeelden


   Bij een ernstige of langdurige acne is het zeker van belang om een bezoek te brengen aan je huisarts, die je zal doorverwijzen naar een huidarts, de dermatoloog. Er bestaat nog geen medicijn om acne volledig te doen verdwijnen, maar de huidarts zal je wel medicijnen voorschrijven om de acne te verminderen.

   http://www.bodyboetiek.nl/index.html

   Psoriasis is een niet-besmettelijke huidziekte van chronische aard. Psoriasis brengt mogelijk psoriasisnagels met zich mee. Behandeling. De dermatoloog zal onderzoeken of het over een mycosenagel of een psoriasisnagel gaat.

   http://www.voetverzorging.be/html/voetproblemen.asp

   Chronische otitis externa is meestal een lokale uiting van een dermatologisch probleem (eczeem, psoriasis, ...) en wordt best door de dermatoloog behandeld.

   http://allserv.rug.ac.be/~chrdpauw/nko/cursus/cursus_ORL.pdf

   Ooit gebruikten zeelieden zout om tatoeages te verwijderen. De cosmetische geneeskunde zet nu hetzelfde middel in om het gelaat te "verjongen". Het zout schuurt door middel van luchtdruk de buitenste dode cellen van de huid. Rimpels, ouderdomsvlekken en littekens zijn na een behandeling minder zichtbaar. "Een milde vorm van zandstralen", noemt de dermatoloog prof. dr. J. Grevelink de nieuwe kuur die het midden houdt tussen een lichte cosmetische peeling en een meer ingrijpende laserbehandeling.

   Arnhemse Courant,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   • dermatologe

   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • fotodermatoloog