dierendag


dierendag 1.0

dag waarop (wereldwijd) extra aandacht aan de dieren besteed wordt, te weten op 4 oktober, de naamdag van Franciscus van Assisi; Werelddierendag

Semagram (extra betekenisinformatie)


Dierendag…

is een tdag

      Algemene voorbeelden


      Met de toenemende welvaart nemen ook de uitgaven voor huisdieren toe. Het huisdier wordt in stijl begraven, gaat naar de hartchirurg en mag op dierendag mee uit eten in een speciaal daarvoor geoutilleerd restaurant.

      http://www.vsys.nl/home.htm

      Het Vondelpark in Amsterdam krijgt een hondensnackautomaat. De automatiek wordt op dierendag geopend. Op die dag kunnen baasjes uit de buurt van het park de snacks gratis proberen. Volgens de hondenvoerfabrikant die de automaat exploiteert, is het de eerste ter wereld.

      Leeuwarder Courant,

      Het initiatief voor de keuring van kleine huisdieren is afkomstig van de Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer Ruinen, die ook aktief is voor de eigen inwoners. Herinneringen aan vroeger, toen op dierendag het liefste dier mee naar school mocht worden genomen, zijn de reden voor deze dierendagkeuring. Inmiddels heeft een dertigtal kinderen haar kleine huisdier voor de keuring aangemeld.

      Meppeler Courant,

      Op 4 Oktober is het dierendag. Rond deze datum zullen wij de dieren samen met u in het zonnetje zetten. Er worden weer leuke dingen georganiseerd want de dieren zijn tenslotte jarig en u komt op verjaardagsvisite.

      http://www.tref.nl/s-hertogenbosch/kinderboerderij/

      Graag wil ik iedereen bij deze informeren wat er zo allemaal te doen is tijdens de Open Asieldagen zaterdag 30 september en zondag 1 oktober op 't Noordbroek te Almelo, dus een paar dagen voor Dierendag op 4 oktober.

      http://www.a1.nl/homepages/dbalmelo/boekje_sept_2000.htm,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen