doktersattest


doktersattest 1.0

officiële, schriftelijke, medische verklaring van een arts; doktersverklaring

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een doktersattest…

is een schriftelijke verklaring; is een stoffelijke zaak

      Algemene voorbeelden


      Ieder arbeidsongeval moet binnen de tien dagen aangegeven worden door de werkgever, de werknemer of een van de gezinsleden van de werknemer. Dat moet gebeuren met een speciaal formulier waarbij een doktersattest wordt gevoegd en dat aan de verzekeraar en de inspecteur van de arbeidsveiligheid wordt toegezonden.

      http://socialsecurity.fgov.be/alles_wat_u_wilde_weten/2001/allyouwa2001_n-new.pdf,

      Moet ik mij aanbieden bij de raadsgeneesheer van de tegenpartij (burgerlijk recht)? Een wettelijke verplichting in de zin van het woord bestaat niet. Nochtans weigert u beter niet zonder meer. Immers als slachtoffer bent u gehouden uw schade te bewijzen en de aansprakelijke partij te helpen uw schade te laten vastellen. Wanneer u zich hierbij beperkt tot het voorleggen van de doktersattesten, die u bekwam van uw behandelende geneesheren, zullen deze door de tegenpartij van de hand gedaan worden als éénzijdig.

      http://www.vzw-whiplash.net/index.htm

      Lijd je aan een bepaalde kwaal, die problemen zou kunnen gaan opleveren, zorg dan dat je altijd een doktersattest (in het Engels) van je huisarts of specialist bij je draagt. Ga niet zomaar op reis als je ernstig ziek bent.

      http://home.wanadoo.nl/sairam/

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een doktersattest inleveren
      • een doktersattest voorleggen

      In de veronderstelling dat een Belgische renner problemen krijgt met zijn hematocriet, wordt hij door de UCI medisch ongeschikt verklaard om te koersen. Moet hij dan een doktersattest inleveren, wordt hij verder betaald door de sponsor of valt hij terug op een uitkering?

      De Standaard,

      Wie één of meer dagen afwezig is, moet dezelfde morgen de school telefonisch verwittigen en bij terugkeer een doktersattest voorleggen.

      http://www.kaz.be/images/_documenten/leerlingen/mededelingen/mededeling%2020051125.pdf,