doktersrecept


doktersrecept 1.0

formulier met de identificatiegegevens van een arts waarop deze het geneesmiddel dat een apotheker aan een patiënt moet leveren, vermeldt onder specificatie van het gebruik, de hoeveelheid en de sterkte; recept van een arts; voorschrift van een dokter; doktersvoorschrift

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een doktersrecept…

is een schriftelijk voorschrift; is een stoffelijke zaak

      Algemene voorbeelden


      In een aantal reguliere geneesmiddelen tegen hoesten en verkoudheid zijn stimulantia verwerkt. Deze middelen zijn vaak gewoon te koop bij de drogist of apotheek zonder dat hier een doktersrecept voor nodig is. Voor sporters die in aanraking kunnen komen met dopingcontroles zijn deze middelen verboden.

      http://www.necedo.nl/

      Combinatiemogelijkheden


      in voorzetselgroep


      • op doktersrecept
      • verkrijgbaar op doktersrecept

      Allergieën zijn niet te genezen. Wel kun je de klachten onderdrukken met medicijnen. Deze zijn vrij of op doktersrecept verkrijgbaar.

      http://www.astmafonds.nl/,

      Het afslankmiddel is niet in de gewone winkels te kopen, maar alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Het 'medicijn' is dan ook niet bedoeld voor mensen die vijf of tien kilo te zwaar zijn.

      De Limburger,

      De kinderarts [...] zegt dat nagenoeg de helft van de 50 kinderen die hij dagelijks op zijn spreekuur krijgt onder het gewenste gewicht is. Hij begrijpt niet dat de overheid heeft beslist dat baby's tot drie maanden blikvoeding op doktersrecept mogen krijgen en daarna niet meer.

      NRC,