drinken als een vis


drinken als een vis 1.0

erg veel drinken

Algemene voorbeelden


Ik dronk als een vis en at als een paard, maar door de inspanning en transpiratie verdween dat weer, dus in die baan kwam ik niet aan.

http://books.google.nl/books?id=Y07ORsSuXVYC&pg=PA314&lpg=PA314&dq=%22Ik+dronk+als+een+vis+en+at+als+een+paard%22&source=bl&ots=DI4KHFnlRA&sig=QI4lZRn3c_fnFoZctX7K-blzySM&hl=nl&ei=uIUVTsazCMHrOeTaiBY&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBgQ6AEwAA#v=onepage&q=%22Ik%20dronk%20als%20een%20vis%20en%20at%20als%20een%20paard%22&f=false,

drinken als een vis 2.0

erg veel alcohol drinken

Betekenisbetrekking


specialisering
Betrokken betekenissen1.0 : 2.0

Algemene voorbeelden


Hij zat dan de hele nacht in de bar van het Palace hotel, met zijn pistoolholster los, omringd door vrouwen, en dronk als een vis.

NRC,

Naast tal van jeugdfoto's van de man die door de auteur omschreven wordt als 'de meest invloedrijke leider, na bin Laden, voor de Islamitische radicalen' beweert Brisard nogal wat eigenaardigheden op het spoor te zijn gekomen van de 37-jarige al-Zarqawi. Zo zou hij drinken als een vis, regelmatig naar drugs grijpen - twee door de Islam verboden levensstijlen - en zou zijn lichaam vol met tatoeages staan.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GHDFDCAA,