dubbeldekstrein


dubbeldekstrein 1.0

afbeelding

Bron: Maurits Vink
( CC BY 3.0 )

trein met zitplaatsen op twee verdiepingen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dubbeldekstrein…

is een trein; ie een voertuig; is een vervoermiddel

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft twee verdiepingen met zitplaatsen

    Hoofdsemagram: trein


    Algemene voorbeelden


    De indeling van dubbeldekstreinen gaat op de schop. Volgens De Telegraaf werkt de NS aan een nieuwe indeling, waarbij de bovenverdieping bestemd is voor mensen die in alle rust willen werken en de benedenverdieping voor 'ontmoeting en gezelligheid' is.

    Trouw,

    De treinbotsing tussen een dubbeldekstrein en een intercity op Centraal Station in Amsterdam in mei, is veroorzaakt doordat de machinist van de dubbeldekstrein door een rood sein reed.

    http://www.leidschdagblad.nl/Index/0,4412,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.google.nl%2Fsearch%3Fq%3Dcache%3APSUNd-uE7jwJ%3Awww.leidschdagblad.nl%2FPagina%2F0%2C7104%2C14-1-2028--2074042-1488--%2C00.html%2Bdubbeldekstrein%2Bsite%3A.nl%26hl%3Dnl%26lr%3Dlang_nl,

    Om meer reizigers op te vangen dient de NMBS dringend werk te maken van de dubbeldekstreinen.

    http://www.politics.be/nieuws/766,

    Met de dubbeldekstreinen kunnen de NS bij dezelfde treinlengte meer passagiers vervoeren.

    NRC,

    Berichten dat Wagon-Lits van plan zou zijn geen Rail Tenders meer te exploiteren in dubbeldekkers en tijdens avonduren spreekt de woordvoerster van het bedrijf tegen. Wel erkent ze problemen bij de exploitatie van de wagentjes in dubbeldekstreinen. "De NS heeft wegens materieeltekort dubbeldekkers ingezet op bepaalde intercity-trajecten. In deze treinen zijn geen liften aanwezig en de Rail Tenders kunnen nu eenmaal geen trappen op of af."

    NRC,

    De Regiorunner, de nieuwe dubbeldekstrein van de Nederlandse Spoorwegen (NS), kampt met technische problemen. De motor produceert hinderlijke piepgeluiden.

    Meppeler Courant,

    Vorige week presenteerden de NS de nieuwe dubbeldekstreinen, die zullen worden ingezet voor het zogenoemde interregio-verkeer.

    NRC,

    De angstige vraag is nu veeleer of, als er straks over verdubbelde sporen dubbeldekstreinen langs vernieuwde stations rijden, er nog wel passagiers in zitten.

    NRC,