duivenhouderij


duivenhouderij 1.0

plaats waar, beroepsmatig of uit liefhebberij, duiven worden gehouden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een duivenhouderij…

is een plaats

  • [Functie] wordt gebruikt om er, beroepsmatig of uit liefhebberij, duiven te houden

    Algemene voorbeelden


    Bij besluit van 20 mei 2009 hebben B&W van Zwolle een verzoek van (appellant) om toepassing van bestuurlijke handhavingmiddelen met betrekking tot een duivenhouderij van (vergunninghouders) afgewezen.

    http://www.omgevingindepraktijk.nl/milieu/nieuws/2011/januari-2011/duivenhouderij-van-100-duiven-is-geen-inrichting.html

    De gemeente Zwolle moet maatregelen nemen tegen een duivenhouderij aan de Kadeneterkamp. Dat eisten buren van de houderij vrijdag bij de Raad van State. Volgens hen vliegen dagelijks 75 duiven uit en die vervuilen met hun uitwerpselen de tuin en hun woning.

    http://www.duivenvlucht.nl/laatste-nieuws/voor-u-gelezen-buren-eisen-maatregelen-duivenhouderij.html

    De gemeente Alphen aan den Rijn moet voor de zoveelste keer aan de slag met de vergunning voor de duivenhouderij van Gerard en Bas Verkerk aan de Paddestoelweg. De Raad van State heeft gisteren de milieuvergunning voor de duiven gisteren opnieuw naar de prullenbak verwezen [...]. De twee succesvolle duivenmelkers die al bijna dertig jaar actief zijn, hebben in de fokperiode meer dan driehonderd dieren in hun verbouwde garage en de hokken in de achtertuin van hun rijtjeshuis. De buren zijn daar niet echt blij mee.

    http://www.pvunion.nl/cms/index.php/duivensportverhalen/253-raad-van-state-vernietigt-vergunning-duivenhouder-leidsch-dagblad

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden