eindvervaldag


eindvervaldag 1.0

((vooral) in België)

vastgestelde dag waarop een financiële overeenkomst afloopt en het betreffende geldbedrag invorderbaar is of uitgekeerd wordt; einddatum waarop een schuld moet worden voldaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een eindvervaldag…

is een dag; is een periode; is een tijd

  • [Tijd] valt op de laatste dag van een financiële verbintenis
  • [Object betroffen] heeft betrekking op een financiële verbintenis
  • [Gevolg of resultaat] leidt tot invordering of uitkering van het betreffende geldbedrag

    Hoofdsemagram: dag


    Algemene voorbeelden


    Het krediet met volledige terugbetaling op de eindvervaldag. Dit krediet wordt ook "woonkrediet met vaste termijn" genoemd. Gedurende de volledige duur van het krediet betaalt u enkel intresten op het totaal ontleende bedrag. U betaalt het kapitaal terug in één keer op de eindvervaldag.

    http://www.bacob.be/main/frameset.asp?lang=NL=1-1=DEF

    Muntontwaarding: als de obligatie wordt bewaard tot op de eindvervaldag, zal de reële waarde van de hoofdsom op het ogenblik van de terugbetaling doorgaans zijn gedaald, vermits de nominale rente tamelijk laag is en niet opweegt tegen het gemiddelde inflatiepeil.

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    In het financieringssysteem kapitaalsubsidie zijn twee leningen op eindvervaldag gekomen (24,8 en 6,9 miljoen euro). Die aflossingen werden gedeeltelijk geherfinancierd (13,7 miljoen euro op 25 jaar) om de totale looptijd van de banklening te kunnen afstemmen op de looptijd van de investering (leningen aan SHM's op 35 jaar).

    http://www.vhm.be/