entertainmentindustrie


entertainmentindustrie 1.0

geheel van de activiteiten waarbij grootschalig en bedrijfsmatig vermaak en ontspanning worden aangeboden door film, muziek of spellen op beelddragers, geluiddragers of via software; deelgebied in de dienstverleningsbranche dat zich richt op het aanbieden van entertainment in de vorm van film, muziek of spellen op beelddragers, geluiddragers of via software; entertainmentsbranche

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een entertainmentindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Activiteit of handeling] biedt entertainment in de vorm van film, muziek of spellen op beelddragers, geluiddragers of via software

    Algemene voorbeelden


    Entertainmentindustrie na jaren van daling stabiel. De omzet voor entertainmentproducten als muziek, video en games vertoont in het eerste halfjaar van 2006 een stabiel beeld in vergelijking met vorig jaar.

    http://www.nvpi.nl/nieuws/entertainmentindustrie-na-jaren-van-daling-stabiel,

    De game-industrie is één van de grootste entertainmentindustrieën ter wereld en biedt mogelijkheden die in het alledaagse leven onmogelijk zijn.

    http://www.fmtgezondheidszorg.nl/serious-gaming-in-de-zorg-kinderspel/,

    entertainmentindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de entertainmentindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die entertainment aanbieden

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Entertainmentindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        De grote hoop voor de entertainmentindustrie is digital rights management-software (DRM). De muziek- en filmbedrijven zijn op zoek naar onkraakbare software die intellectueel eigendom als muziek, film en software kan beschermen. Digital rights management-software moet kopiëren onmogelijk maken en geeft de verkoper van cd's en films de controle over het gebruik.

        NRC,

        Afrekenen op internet is zeker een probleem [...]. De entertainmentindustrie heeft daarbij achterstallig huiswerk te verrichten [...]. De consument die slechts twee tracks wil moet niet worden verplicht de hele cd te betalen.

        NRC,

        De Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers (NVPI) is de branche-organisatie voor de entertainmentindustrie.

        http://www.nvpi.nl/

        Welke grote multinationale entertainmentindustrieën worden in het boek genoemd?

        http://brnprojecten.blogspot.com/2009/10/kerntaak-i-recht-leerlingen-huiswerk-09.html,