entrepot


entrepot 1.0

opslagplaats van de douane voor uit het buitenland aangevoerde, maar nog niet ingeklaarde goederen, waarvan nog niet vaststaat of ze tot wederuitvoer bestemd zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een entrepot…

is een opslagplaats; is een ruimte; is een plaats

  • [Functie] wordt gebruikt voor de opslag van uit het buitenland aangevoerde, maar nog niet ingeklaarde goederen, waarvan nog niet vaststaat of ze tot wederuitvoer bestemd zijn
  • [Gezag] staat onder toezicht van de douane

    Algemene voorbeelden


    De goederen die in douane-entrepot zijn geplaatst mogen bepaalde gebruikelijke behandelingen ondergaan om de bewaring in goede staat van de goederen te verzekeren, hun presentatie of hun handelskwaliteit te verbeteren of om ze gereed te maken voor distributie of wederverkoop. Wanneer de toestemming werd verleend, mogen de goederen tijdelijk uit het entrepot uitgeslagen worden, met name om voormelde behandelingen te ondergaan, voor tentoonstelling, enz.

    http://minfin.fgov.be/portail1/nl/brochure/publicaties/pdf/WegwijsDouane2003.pdf,

    Vaste verbindingen


    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    entrepot 2.0

    ((vooral) in België)

    opslagplaats in het algemeen; pakhuis

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    is een opslagplaats; is een ruimte; is een plaats

    • [Functie] wordt gebruikt voor de opslag van goederen

      Algemene voorbeelden


      "We zijn op dit moment bezig met het samenbrengen van onze externe distributiecentra naar drie clusters", zegt Pétit. "Al onze textiel-, hobby- en elektronicaproducten zullen elk in aparte entrepots worden ondergebracht."

      De Morgen,

      Maar toen was het de beurt aan die andere ster van de Antwerpse Zes, Dries Van Noten, en te oordelen naar de dure mannequins en de schitterende organisatie is hij in goeden doen. Met een vloot speciaal gehuurde bussen werden de gasten van de Porte de La Chapelle naar een van de entrepots van Parijs gebracht voor zijn zoveelste adembenemende presentatie. Midden in de ruim honderd meter lange opslagplaats stonden aan weerszijden drie rijen gouden stoeltjes op een ondergrond van vers aangevoerd zand.

      De Standaard,