enveloptas


enveloptas 1.0

(cultuur en samenleving; textiel, kleding en uiterlijk)

kleine handtas zonder riem, die men in de hand vasthoudt; handtas in de vorm van een enveloppe; clutch

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een enveloptas…

is een handtas; is een tas; is een voorwerp

      Hoofdsemagram: clutch


      Algemene voorbeelden


      Want denk niet dat een tailleur van Frank iets is om in te lopen met aan de ene hand een tas met boodschappen en aan de andere hand een jengelend kind. Het totaalbeeld zou volledig verstoord zijn. Nee, ailes moet in stijl zijn: een klein petje op het hoofd, een envelop-tas. een goede make-up, onberispelijke kousen en schoenen met een enkelband en een open teen.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010849634:mpeg21:a0184,

      De inhoud van je tas vertelt je precies wie je bent. Met de enveloptas word je keuze in spullen belemmerd, omdat hier alleen je broodnodige gadgets inpassen: Geld, telefoon en eventueel wat make-up. De ideale tas om je spullen eens niet kwijt te raken in een te grote massa. De enveloptas geeft je de zekerheid dat je alles op een rijtje hebt, business woman in spé.

      https://www.sacha.nl/enveloptas/

      Een enveloptas met een draaglus uitgevoerd in glitters. Het model is binnenin voorzien van een ritsvakje en een mobielvakje. De tas sluit met een magneet.

      http://www.wehkamp.nl/damesmode/tassen-reisbagage/tassen-reisbagage/sacha-enveloptas/C21_1A5_1A5_775285/#extraInformatie

      Wolvilt is een bijzonder materiaal met een natuurlijke uitstraling, welke mij persoonlijk zeer aanspreekt. Ik heb een tas gemaakt van dit vilt, waarin eenvoud in materiaal en vorm voorop staan. De vorm is simpel, namelijk één grote lap die door één rechte naailijn een enveloptas vormt, welke met een elastische band wordt gesloten.

      http://www.simonevermaning.com/vividmail/

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding