faken


faken 1.0

iets voorwenden; doen alsof

Semagram


Faken…

is een handeling

   Algemene voorbeelden


   "Ik kwam erachter dat die mensen alles faken. Die presentatrice is helemaal niet zo vriendelijk, ze is eigenlijk hartstikke gemeen. En ze is ook helemaal niet zo mooi in het echt. Het zijn de make-up en het licht die dat doen."

   Trouw,

   Als ik choqueer, dan is het een middel om iets te bereiken. Namelijk: de mensen uit de theatersfeer te halen. Voor mijn part faken we een bommelding. Ik wil zover gaan dat mensen me niet meer leuk vinden, en ik ben bereid daarvoor dingen te zeggen waar ik niet achter sta.

   http://home.planet.nl/~hulst079/lenny.html,

   Combinatiemogelijkheden


   met object


   • een orgasme faken

   Onder het faken van een naderend orgasme zong Geena Lisa een personeelslid toe dat op de werkvloer om zijn gebeeldhouwde tors bekend stond. Eddy Janssens, zo heette die man enigmatisch, werd vervolgens tot een gematigde striptease aangezet, en la Lisa klauwde hem aan het eind van haar liedje het onderhemd van het lijf.

   Dwarskijker, Rudy Vandendaele,

   Anita kwam klaar, al was het duidelijk niet van harte. Ze fakete haar orgasme als nooit tevoren. Wat later kwam ook Ieverance klaar, waarschijnlijk door een aftrekbeurt. Wat een vunzigaards. Getuige zijn van seks bij anderen, ik haat het uit de grond van m'n hart.

   De droogte, Herman Brusselmans,