fashionvictim


fashionvictim 1.0

(cultuur en samenleving; textiel, kleding en uiterlijk)

iemand die geobsedeerd is door mode en die slaafs de modetrends volgt en die hier soms ook klachten van ondervindt; modeslaaf

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een fashionvictim…

is een persoon

  • [Gedrag] volgt zeer slaafs de modetrends
  • [Object betroffen] is geobsedeerd door mode
  • [Gevolg of resultaat] ondervindt soms ook klachten van zijn obsessie

    Algemene voorbeelden


    Natuurlijk staan wij niet iedere dag voor de spiegel met de gedachte: Waarmee zal ik mijn persoonlijkheid vandaag eens benadrukken? Wél kunnen we bewust kiezen bij de aanschaf van een lap stof en patroon, die bij ons passen. Sta nooit toe dat u een Fashion-victim (slachtoffer van de mode) wordt, zoals Jean-Louis Scherrer het zo mooi uitdrukt. Schroom niet wanneer u nog kleding wilt maken in de leuke frisse marine-stijl. Deze trend zal volgend jaar zeker doorzetten: is altijd mooi, klassiek dus tijdloos.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010859662:mpeg21:a0098,

    Fashionvictim… hoezo? De mode blijft ons verbazen. Heb je net de feeling te pakken, slaan de modeontwerpers weer een geheel andere weg in. Daarmee zetten ze ons elke keer weer letterlijk en figuurlijk voor het blok. En tegen het einde van het seizoen zijn we eigenlijk nog het meest verbaasd over onszelf...

    http://www.trendystyle.net/fashion/trends/winter20062007/fashionvictim/

    Op het eerste gezicht lijken haar portretten schilderijen van mooie vrouwen. Sterke, actieve vrouwen, zelfverzekerd, ambitieus en modebewust. Maar wie langer kijkt ontdekt de emotie die achter "het perfecte plaatje" schuil gaat. Het verlangen om aan het ideaalbeeld te voldoen maakt hen vaak onzeker, gefrustreerd en kwetsbaar. Van dichtbij zie je duidelijk dat er geen penseelstreek verf is gebruikt! De portretten zijn helemaal opgebouwd uit losse stukjes plastic tassen; De tassen die symbool staan voor de moderne consumptie maatschappij met daarin de vrouw als fashionvictim.

    http://www.galeriebiancalandgraaf.nl/kunstenaars.old.php/yvonnemichiels

    Elk lifestyle-magazine dat ik opensla staat vol modellen met een 'hondehalsband' om hun ranke nek. [...]. Zelfs Kylie Minogue heeft hem ontdekt en toch wel stijlvol toegepast in haar laatste videoclip. Zal elke 'fashion-victim' er dus aan moeten geloven?

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003250009:mpeg21:a00286,