felgekleurd


felgekleurd 1.0

met een felle kleur; een felle kleur hebbend; felkleurig

Algemene voorbeelden


Hun felgekleurde zwembroek, schoenen en sweaters contrasteren hevig met drie zwart-witte snelwegen, waarop schaarse autootjes met primaire kleuren naar de perspectivische einder snellen.

NRC,

Sommige gifslangen als de koraalslangen hebben felgekleurde rode, gele en zwarte banden over hun lichaam om dieren te waarschuwen hen niet aan te vallen.

http://www.dessie.be/wildlife/slang.htm

Gevolgd door de Opel Corsa rijdt de Amerikaanse convertible langs de terrassen van het De Conincplein en stopt voor een rood licht. De felgekleurde neonreclames weerspiegelen zich als grillige vegen in het glanzende koetswerk.

Cargo, Patrick Conrad,

Het geaderde blad dat in de winter reeds verschijnt en de felgekleurde oranje-rode bessen (giftig) die na bevruchting van de bloemen in de loop van de nazomer verschijnen, zijn echter de blikvangers.

De Standaard,

Tijdens de hofmakerij toont de mannelijke anolis zijn keelkwab, die normaal verborgen ligt onder zijn kin. Vaak is deze keelkwab zelfs groter dan zijn kop en felgekleurd (rood, oranje, geel of roze).

http://gina_over_dieren.mysites.nl/mypages/gina_over_dieren/357926.html

Likeuren zijn er in vele hoedanigheden. Kleurloos en felgekleurd, met een hoog en laag alcoholgehalte, traditioneel zoals Triple Sec, Anisette en Cherry Brandy en modern zoals exotische vruchtenlikeur, koffie- en mokkalikeur etc.

http://www.uto.nl/Nederlands/Interface/Producten_Interface/pUTOnl.htm