finetunen


finetunen 1.0

iets precies afstellen of afstemmen of de precieze details van iets regelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Finetunen…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Het is aanpoten geblazen; nog 25 dagen te gaan en dan scheurt de ecocar over het Rotterdamse asfalt! Dat betekent: een hoop finetunen. En testen.

      http://www.mac-ecoteam.nl/blog/2012/04/19/update-finetunen-filmpje/,

      En dan is je website klaar. Klaar. Beijer: "Dat dacht ik ook, maar zo werkt het niet. Ik ben nog constant bezig met tekstvernieuwing, verbetering van de communicatie. Oftewel: het 'finetunen' van mijn website."

      http://www.mkbservicedesk.nl/5697/winnaar-starter-award-blijft-website.htm,

      Vanwege de dood van Michael Jackson (klein zijspoortje: op internet staat dik een miljoen keer het foute Micheal Jackson) is er vandaag onder meer aandacht voor de moonwalk, overigens eerst backslide geheten. De Volkskrant schrijft in een instructie: "Als u nu het bovenlichaam finetuned in tegenwindmimiek (…)." Dat finetuned klopt niet, het is in het Nederlands zelfs een onmogelijke vorm. Het moet zijn: finetunet.

      http://taal.weblog.nl/engels/je-moonwalk-finetunen/,

      Door tuning (softwarematige optimalisatie) van de software op uw auto te finetunen kan uw auto, met speciaal door ons voor Saab geschreven tuning programma's, meer vermogen krijgen binnen de veilige marges van uw auto. Laat u dus niet langer foppen door uw Saab en ontgrendel met tuning veilig de potentie die in uw Saab verborgen zit!

      http://www.saab-tuners.com/nl/the-shop/saab-9-5-98-10/9-5-turbo-petrol-saab-tuning,