frisdrankenindustrie


frisdrankenindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal frisdranken worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de productie van frisdranken; industrie die frisdranken produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een frisdrankenindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert frisdranken

    Algemene voorbeelden


    De basicflow afsluiters [...] zijn speciaal ontworpen voor gebruik in toepassingen waar hygiëne van het grootste belang is, bijvoorbeeld bij levensmiddelen en processen in de farmaceutische en frisdrankenindustrie.

    http://www.mainpress.com/nederlands/dossier_pompen/heineken.htm

    Wei is een bijproduct van de kaasbereiding. De wei (weivloeistof) bevat onder andere de serum- of wei-eiwitten en de in water oplosbare vitaminen en mineralen die ook in melk voorkomen [...]. De wei wordt toegepast in de frisdrankenindustrie.

    http://www.vegetariers.nl/voeding/veelgestelde_vragen/wat_is_weipoeder_nu_precies.aspx,

    De OPTIMASS 8000/9000 serie maakt massa flow-, volume flow- en dichtheids-metingen mogelijk voor applicaties met procestemperaturen van -180° C tot +350°C [...]. Krohne heeft nu voor bijna alle applicaties in de chemische -, petrochemische -, farmaceutische -, voedings- en frisdrankenindustrie de oplossing.

    http://www.solidsprocessing.nl/newsitem/2499/newsitem.html,

    frisdrankenindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de frisdrankenindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die frisdranken produceren

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een frisdrankenindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        De frisdrankenindustrie besteedt veel aandacht aan het milieu. Een groot deel van die aandacht gaat uit naar de verpakking. De producenten vinden het belangrijk dat de frisdrankverpakkingen zo weinig mogelijk afval veroorzaken en dat ze bestaan uit volledig recyclebare materialen.

        http://www.frisdrank.nl/index.html

        De tien miljard liter cola en sappen verslaan volgens de Britse frisdrankenindustrie het totale theeverbruik.

        De Standaard,

        Het woord 'frisdrank' werd door de Nederlandse frisdrankenindustrie in 1956 in ons land geïntroduceerd.

        http://www.frisdrank.nl/index.html

        Om tanderosie te voorkomen óf om het tanderosieproces te vertragen doen wij de volgende aanbevelingen [...]: Het zou zeer wenselijk zijn als de frisdrankenindustrieën minder erosieve producten zouden ontwikkelen, bijvoorbeeld door er calcium aan toe te voegen.

        http://www.dentallyyours.nl/p5.html,