fusieclub


fusieclub 1.0

sportclub die ontstaat door de fusie van twee of meer sportclubs; door fusie ontstane sportclub; ook: de gezamenlijke leden van zo'n sportclub

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een fusieclub…

is een club

  • [Ontstaan] is ontstaan door een fusie van twee of meer sportclubs

    Hoofdsemagram: club


    Algemene voorbeelden


    Een jaar na de fusie tussen Club Luik en Tilleur, waarin Club Luik wel het grootste deel van de ploeg en de supporters leverde maar voor de rest zo goed als verdween, heeft Luik een nieuwe fusieclub.

    De Standaard,

    Laat het vooral duidelijk zijn: BRABO is geen fusieclub, maar een samenwerkingsverband tussen 7 Antwerpse clubs: Antwerpse Zwemclub Scaldis, Merksemse Zwemvereniging, Zwemclub Olympic Antwerpen, Zwemclub Schoten, Sorghvliet Zwemclub Hoboken, Zwemclub Iloka Kapellen en Sport Vereniging Aartselaar Zwemmen.

    http://adsolutions.braboswim.com:2081/wieisbrabo.htm#Wat%20in%20andere%20sporten%20(nog)%20niet%20kon,%20is%20wel%20gelukt%20in%20de%20zwemsport!

    Achterberg is vooralsnog de enige die hardop mijmert over een landskampioenschap, een reprise van 1956 toen Rapid JC - één van de twee voorlopers van de fusieclub Roda JC - voor het laatst de titel naar de oostelijke mijnstreek haalde.

    NRC,

    Nog bezweet van een potje zaalvoetbal met oud-ADO tegen voormalige voetballers van Holland Sport (de fusieclubs uit 1971) verkocht Jansma met speels gemak een tonnetje haring bij opbod.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding