garantietermijn


garantietermijn 1.0

termijn waarin de kwaliteit van een product of geleverde dienst wordt gegarandeerd en de afnemer bij vaststelling van gebreken aanspraken kan doen gelden zoals omschreven door de wet en in verkoopsvoorwaarden, bijvoorbeeld recht op vervanging, kosteloos herstel e.d.; termijn met garantie in geval van gebreken van geleverde producten of diensten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een garantietermijn…

is een termijn; is een periode; is een tijd

      Algemene voorbeelden


      Nieuwe bedrijfswagens kennen in het algemeen een uitgebreide garantietermijn. Deze kan variëren van 300.000 km tot 3 jaar na aanschaf van de bedrijfswagen.

      http://www.autovak.nl/beleid/bestuursleden/lhansplan.asp

      De meest recente rechtspraak past een nieuwe garantietermijn toe van nog eens tien jaar voor grote herstellingen die de aansprakelijk geoordeelde architect of aannemer hebben uitgevoerd of laten uitvoeren.

      http://www.advocaat.be/publiek/online/o0007.htm

      Een defecte piano is op zichzelf al vervelend genoeg. Vraag daarom naar het NPMB-garantiecertificaat. Voor nieuwe instrumenten geldt doorgaans een garantietermijn van vijf jaar. Occasions hebben een kortere garantietijd, afhankelijk van de kwaliteit en de leeftijd.

      http://www.npmb.nl/

      Wanneer je één (of meerdere) dode pixel(s) hebt aangetroffen kun je de camera terugsturen naar een servicecentrum van de fabrikant, waar de pixel softwarematig geremapped wordt. In een enkel geval plaatst de fabrikant een geheel nieuwe CCD in je camera. De ene fabrikant doet dit binnen de garantietermijn gratis, terwijl de andere hiervoor kosten in rekening brengt.

      http://home.hetnet.nl/~heuker2000/pixels/pixels.htm