garnalenvisser


garnalenvisser 1.0

iemand die voor zijn beroep of uit liefhebberij op garnalen vist; visser op garnalen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een garnalenvisser…

is een visser; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] vist op garnalen
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] vist op garnalen voor zijn beroep of uit liefhebberij

    Algemene voorbeelden


    De agenten gaan verder, op naar de Visserij-haven in Harlingen waar in een hoek van de parkeerplaats al weken een blauwe Ford met aanhangwagen staat. Niet verzekerd, geen APK. Dat kan de eigenaar, een garnalenvisser die nu op zee zit, al gauw zo'n duizend gulden boete opleveren.

    NRC,

    Het voedsel van de wijting bestaat voornamelijk uit garnalen en kreeftachtigen. Daarvan worden zulke hoeveelheden verorberd, dat de garnalenvissers, elk jaar als er veel wijting onder de kust aanwezig is, een duidelijke teruggang in hun vangsten constateren.

    http://www.visbureau.nl/vissoorten.htm

    Beneden mij reden wat auto's heen en weer of stonden richting zeewaarts geparkeerd zodat de inzittenden in komfortabele omstandigheden uitzicht hadden op een paar garnalenvissers die in hun roestige scheepjes waar de ketels op de voordekken hevig stoomden, bezig waren te vergaan.

    Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

    Toen in 1950 VVV-secretaris Honoré Loones [...] het eerste Garnaalfeest organiseerde, voorspelde hij dat de folkloristische stoet een lang leven beschoren was [...]. De aanwezigheid van de garnalenvissers te paard zelf, de medewerking van de Orde van de Paardevisser [...] en de Oostduinkerkse visbakkers lokken jaarlijks duizenden toeristen naar de garnalengemeente.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • Friese en Groningse garnalenvissers

    Het lijkt goed nieuws : de Nederlandse vissersvloot hoeft van Brussel niet verder in te krimpen. Maar voorzitter Johan Nooitgedagt van de Nederlandse Vissersbond ziet een donkere keerzijde. Voor Friese en Groningse garnalenvissers, die zelf juist beginnen aan te dringen op een sanering van de garnalenvloot, zou er wel eens geen geld kunnen zijn.

    http://www.maritiem-nieuws.nl/artikel.php?cat=visserij=971,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • de garnalenvissers in de Waddenzee

    De garnalenvissers in de Waddenzee hebben in 2001 voor het eerst en op vrijwillige basis een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet aangevraagd. In de vergunning zijn extra voorwaarden opgenomen om in bepaalde gebieden de rust van zeehonden niet te verstoren.

    http://www.pvis.nl/

    Voorzetsel: uit

    • garnalenvissers uit Nederland, Denemarken en Duitsland

    De producentenorganisaties voor garnalenvissers uit Nederland, Denemarken en Duitsland voeren al een aantal jaren marktregulerende taken uit om het aanbod van garnalen in balans te houden met de vraag.

    http://www.pvis.nl/