gasindustrie


gasindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en met technische infrastructuur gas wordt gewonnen; deelgebied in de industrie met als activiteit de winning van gas; gasproducerende industrie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gasindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert gas, vooral door bodemonderzoek en ontginning van gasvelden

    Algemene voorbeelden


    Al zo'n 35 jaar houdt Elf Petroland zich in Nederland met exploratie- en productie-activiteiten bezig. Vanaf begin jaren zeventig vinden deze ook op het Nederlandse continentale plat plaats. Tot nu toe is de maatschappij heel succesvol in haar werk en neemt zij binnen de Nederlandse gasindustrie een heel belangrijke positie in.

    http://www.denhelderairport.nl/nl/index.htm,

    Volgens A. Brink [...] is de overname [...] een belangrijke impuls om met name in de gasindustrie een groter marktaandeel te verwerven.

    Meppeler Courant,

    Zoals gesteld is de olieprijs wel degelijk geen immer stijgende variabele, met alle gevolgen van dien op andere facetten van de Russische economie en haar meer algemene prestatie. Daarnaast nemen de olie- en gasindustrieën een te grote plaats in binnen 's lands economie.

    lib.ugent.be/fulltxt/.../001/.../RUG01-001491036_2011_0001_AC.p...,

    gasindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de gaswinning, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die gas produceren

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een gasindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        Ook moet de gasindustrie een open beleid voeren. Het kan geen kwaad dat het publiek weet dat gaswinning kan leiden tot aardschokken.

        http://www.delta.tudelft.nl/jaargangen/27/17/aardgas.html,

        Volledige grensoverschrijdende samenwerking tussen de gasindustrieën van de Lid-Staten met behulp van bestaande voorzorgsmaatregelen is nodig om een dergelijke mate van zekerheid in stand te houden.

        eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:1995...,