gedenkwaardigheid


gedenkwaardigheid 1.0

het waard zijn om herdacht of in de herinnering bewaard te worden; het gedenken waard zijn; het gedenkwaardig zijn; memorabiliteit

Semagram


Gedenkwaardigheid…

is een toestand

   Algemene voorbeelden


   Het was een memorabel concert. Niet vanwege Magnapop. Die deden erg hun best, waren ook best goed volgens mij en in elk geval oorverdovend hard. Nee, de gedenkwaardigheid van het optreden lag aan een meisje.

   http://bartsgemeenteblog.play-time.nl/#post148,

   De gedenkwaardigheid van het moment wordt ook benadrukt door de voice-overs, die al een invulling geven aan de ervaring, nog voordat de toeschouwer zelf zijn mening kan vormen.

   http://devalvandemuur.blogspot.com/2008/01/tv-mediering-in-relatie-tot-herinneren.html,

   De gedenkwaardigheid van een huwelijk is afhankelijk van uiteenlopende aspecten. Denk bijvoorbeeld eens aan de aanblik van het bruidspaar, het karakter van de begeleidende muziek, de emoties gedurende de ceremonie en de kunde van de huwelijksfotograaf.

   http://www.strawberrytree.nl/huwelijk

   Het logo heeft door deze wijzigingen in de laatste jaren haar gedenkwaardigheid verloren, wat dus 1 van de belangrijkste punten van een goed logo is.

   http://www.notabilis.nl/nieuws/blog/item/de-basis-van-een-goed-logo.html,

   Over de relatieve gedenkwaardigheid van litteraire eindproducten.

   http://www.biezon.be/BUNDELS/eindelijk/over_de_relatieve_gedenkwaardigheid_van_litteraire_eindproducten.html,

   gedenkwaardigheid 2.0

   iets wat waard is om herdacht of in de herinnering bewaard te worden; iets gedenkwaardigs; memorabel feit; in het meervoud: memorabilia

   Semagram


   Een gedenkwaardigheid…

   is een feit of concrete zaak

     Algemene voorbeelden


     Wereldwijd kunnen Beatlesfans gaan bieden op de grootste collectie gedenkwaardigheden die ooit van de Fab Four geveild worden.

     http://www.beatlesfanclub.nl/nieuws-mainmenu-47/6283-grootste-verzameling-beatles-gedenkwaardigheden-op-3-december-geveild,

     'Veel succes ermee', zei de wethouder, waarna hij het startsein gaf voor de FCC-rijders om de baan rond te gaan in de kleurig oranje-blauwe verenigingskleuren. Even tevoren had voorzitter Henk Habers de opening al een gedenkwaardigheid genoemd, omdat die plaatsvond in combinatie met het 25 jarig bestaan van FCC De Vaart en omdat er op hetzelfde moment een grote regiowedstrijd plaatsvindt.

     http://www.hardenberg.nu/?n_id=50027,

     Enige gedenkwaardigheden uit de historie van de Schutterij Sint Lambertus te Broeksittard.

     http://www.schutterij-stlambertus.nl/Geschiedenis/Geschiedenis.htm

     Thans verstaan wij onder het woord anekdote: een gedenkwaardigheid, een historische trek, een levensbijzonderheid, een kort en geestig verteld voorval en vooral een zodanig dat men voor waar gebeurd laat doorgaan.

     http://www.etymologiebank.nl/pdf/1980_Schroder.pdf,

     Bij mijn grote boekenopruiming van een week geleden deed ik afstand van Groninger gedenkwaardigheden van A. Pathuis uit 1977. Een dik boek vol teksten op Groninger gevelstenen en zo van 1298 tot 1814.

     http://walthaus.blogspot.com/2010/04/groninger-gedenkwaardigheden.html,