geloofwaardigheidsprobleem


geloofwaardigheidsprobleem 1.0

probleem van iemand of van een organisatie e.d. dat bestaat uit het feit dat deze niet geloofwaardig bevonden wordt; probleem met de geloofwaardigheid van iemand of iets
Vooral gebruikt in combinaties.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een geloofwaardigheidsprobleem…

is een probleem

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de geloofwaardigheid van iemand of iets

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een geloofwaardigheidsprobleem hebben

    Volgens minister Wouter Bos (PvdA, Financiën) heeft de Britse prime minister Gordon Brown 'een kanjer van een geloofwaardigheidsprobleem'.

    http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Oh-oh-Den-Haag/256639/Minister-Bos-schrikken-he-dat-spiegelbeeld.htm?forum=200058&showall=true,

    Europa heeft weliswaar een schuldenprobleem, maar het heeft vooral een geloofwaardigheidsprobleem. De Europese politieke elite is in 2010 niet in staat gebleken om eensgezind en slagvaardig over te komen. In 2011 zal veel afhangen van de opstelling van Duitsland.

    http://www.beleggen.com/columns/Rente-blijft-het-toverwoord-voor-2011-6537,

    De Verenigde Naties hebben een geloofwaardigheidsprobleem. Dat is wel eens eerder het geval geweest, maar de gevolgen komen nu harder aan omdat de volkerenorganisatie inmiddels veel meer profiel en pretentie heeft gekregen. De nieuwe eensgezindheid in de Veiligheidsraad maakt het gemakkelijker tot interventie her en der over te gaan. Maar daar houdt de eenvoud ook weer op. Want met de vergroting van het aantal operaties is de moeilijkheidsgraad aanzienlijk toegenomen.

    NRC,

    • een geloofwaardigheidsprobleem houden

    In de wetenschap dat de ex-communisten gezien hun besmette verleden een geloofwaardigheidsprobleem zouden houden, ging Horn desondanks een coalitie aan met het Verbond van Vrije Democraten (SzDSz), de door voormalige dissidenten gedomineerde liberale partij, die bij de verkiezingen op de tweede plaats was geëindigd.

    NRC,

    • een geloofwaardigheidsprobleem krijgen

    In de fractie werd de nieuwe leider voor de voeten geworpen dat de PvdA een geloofwaardigheidsprobleem krijgt als ze het kabinetstandpunt onderschrijft.

    de Volkskrant,

    in voorzetselgroep


    • gebukt gaan onder een geloofwaardigheidsprobleem
    • met een geloofwaardigheidsprobleem worstelen
    • met een geloofwaardigheidsprobleem zitten

    Het is maar zeer de vraag hoe lang de PvdA, terwijl het al gebukt gaat onder een enorm geloofwaardigheidsprobleem, op deze manier met zich laat sollen.

    http://www.geencommentaar.nl/2008/07/21/donner-zet-coalitie-verder-onder-druk/,

    Versnick acht zichzelf in staat de liberalen naar de zo verhoopte verkiezingsoverwinning èn regeringsdeelname te leiden. Dat Herman De Croo zichzelf wil opvolgen, vindt Versnick "minder gelukkig". De Croo worstelt met een geloofwaardigheidsprobleem.

    De Standaard,

    De Tweede Kamer doet er goed aan niet langer genoegen te nemen met de - op zichzelf welgemeende en oprechte - spijtbetuigingen van minister Donner. Hij zit met een groot geloofwaardigheidsprobleem, dat alleen zal verdwijnen als hij op korte termijn de prestaties van zijn apparaat weet op te krikken.

    de Volkskrant,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding