gezelligheidsvereniging


gezelligheidsvereniging 1.0

vereniging van personen die vooral vermaak en gezelligheid zoeken en zich daar in eerste instantie niet of niet alleen met serieuze zaken willen bezighouden; vereniging voor gezelligheidszoekers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gezelligheidsvereniging…

is een vereniging

      Algemene voorbeelden


      Het café, zo'n dertig schreden van Teirlincks voordeur verwijderd, heet Drie Fonteinen en is legendarisch geworden als plaats van samenkomst van de leden der Mijolclub, - een letterkundige gezelligheidsvereniging waarvan Teirlinck de oprichter en tot zijn dood de voorzitter is geweest.

      Hier komt nooit niemand niet, Jeroen Brouwers,

      Niet toevallig zijn de loges die een reputatie van gezelligheidsvereniging hebben, niet zo actief op het spreekgestoelte.

      http://home.planetinternet.be/~pin34989/AndriesVandenAbeele/AVDA284.htm

      Gezelligheidsverenigingen zijn duur en staan buiten de maatschappij, is een gangbare opvatting op de Nijmeegse universiteit.

      NRC,

      Het bureau Molukse Zaken gaat verdwijnen en de Molukse wijkraden zouden ongevormd moeten worden tot een soort gezelligheidsvereniging, zo lezen de Molukse belangenorganisaties in de nota.

      Dagblad van het Noorden,

      Wanneer het dan blijkt te gaan om de geschiedenis van de kerk die door scheiding kan worden gekarakteriseerd, dan is niets menselijks ons vreemd. Met plaatsvervangende schaamte lees je de werkelijk kinderachtige wijze waarop de aanleiding voor een scheiding veelal tot stand kwam [...]. Hoeveel te meer moeten we iedere poging tot hereniging toejuichen, al blijft ook hier gelden dat je het wel eens moet worden over een identiteit, want anders kan je net zo goed een gezelligheidsvereniging of een voetbalclub oprichten.

      http://www.vrijzinnigdelft.nl/lezing_pkn.htm,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen