gezinsmanager


gezinsmanager 1.0

iemand die zich voor zijn beroep bezighoudt met de hulpverlening van een probleemgezin, deze hulpverlening coördineert en begeleidt en als aanspreekpunt fungeert voor het gezin en de hulpverlenende instanties; manager van probleemgezinnen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gezinsmanager…

is een manager; is een persoon

  • [Organisatie of instelling] is bijvoorbeeld in dienst van een jeugdzorginstelling
  • [Functie] fungeert als aanspreekpunt voor het gezin en de hulpverlenende instanties
  • [Deskundigheid of vaardigheid] heeft meestal een gerichte opleiding op hbo-niveau
  • [Activiteit of handeling] coördineert en begeleidt de hulpverlening die aan een probleemgezin wordt geboden, bijvoorbeeld de hulp en zorg in thuissituaties en bij uithuisplaatsingen, en onderhoudt een netwerk van deskundigen en zorgaanbieders
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] oefent zijn functie uit voor zijn beroep

Hoofdsemagram: manager


Algemene voorbeelden


Dichter bij het kind staan, dat is het streven van de Gemeente Amsterdam die de jeugdzorg in 2015 drastisch wil hervormen. Dichter bij het kind staan, is ook het streven van de nieuwe werkwijze waar Melanie Knijn, gezinsmanager van Bureau Jeugdzorg Amsterdam, al ruim een jaar mee werkt.

http://napnieuws.nl/2013/02/06/gezinsmanager-jeugdzorg-wie-gaat-er-in-2015-aan-de-bel-trekken/,

De gezinsmanager, spil in het huishouden. Werkende ouders hebben het druk, druk, druk. Tijd voor het huishouden is er nauwelijks en gezond eten schiet er al snel bij in. De gezinsmanagers bieden hulp. Zij regelen een werkster, kinderopvang en eventueel een maaltijd [...].

Algemeen Dagblad,

Wat doet een gezinsmanager precies? "Zij kijkt naar wat een gezin nodig heeft. Bijvoorbeeld kinderopvang of een schoonmaker. Ze kan 'onderaannemers' inhuren om die klussen te doen. Ze mag het ook zelf doen, maar dat hoeft niet. Ze helpt gezinnen die problemen hebben zorg en werk te combineren."

Algemeen Dagblad,

"Ik was toen gezinsmanager bij 12 gezinnen. Ik zocht dienstverleners die kookten bij mensen thuis, die het huis schoonmaakten. Om de zes weken kwam mijn team bij elkaar om te praten over wat er goed ging en wat niet".

Algemeen Dagblad,