gravelseizoen


gravelseizoen 1.0

(tennis [balsport])

jaarlijks terugkerende periode waarin tenniswedstrijden op gravelbanen zijn gepland; seizoen voor tenniswedstrijden op gravelbanen

Semagram


Een gravelseizoen…

is een seizoen; is een periode; is een tijd

  • [Deel] bestaat uit een opeenvolging van tennistrainingen en tenniswedstrijden
  • [Functie] dient om tenniswedstrijden te houden
  • [Plaats] vindt plaats op gravelbanen
  • [Frequentie] keert jaarlijks terug
  • [Tijd] is afhankelijk van weersomstandigheden en loopt vaak van april tot oktober
  • [Handelende persoon] wordt benut door tennisspelers

Hoofdsemagram: seizoen


Algemene voorbeelden


Bij Cream Crackers kun je 7 dagen per week en 16 uur per dag terecht op de tennisbaan [...]. De EasiClaybanen op Corpus den hoorn zijn het hele jaar open en praktisch onder alle weersomstandigheden bespeelbaar. Het gravelseizoen loopt van april tot in oktober. Het exacte begin en einde van het gravelseizoen is sterk afhankelijk van het weer (nachtvorst, hoeveelheid regen).

http://www.creamcrackers.nl/home/veelgestelde-vragen.html

Muster suggereerde vrijdag dat de Amerikaanse tennissers een complot tegen hem hebben gesmeed. Zij hebben er volgens hem voor gezorgd dat graveltoernooien uitsterven, omdat het gravelseizoen binnen acht weken moet zijn afgewerkt.

Meppeler Courant,

Grastennis heeft altijd een heilzame uitwerking op Andy Roddick, zeker na een miserabel verlopen gravelseizoen. Zodra de Amerikaan ook maar één stap op gras zet krijgt hij weer het gevoel dat hij een van 's werelds beste tennissers is.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1329777/2007/06/28/Tennis-Wimbledon-Amerikaan-wil-nare-herinneringen-aan-gravelseizoen-wegpoetsen-Roddick-blijft-in-titel-geloven.dhtml,