gunfactor


gunfactor 1.0

geheel van factoren of omstandigheden die ervoor zorgen dat iemand iets gegund wordt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gunfactor…

is een factor; is een omstandigheid; is een zaak

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een geheel van factoren of omstandigheden die ervoor zorgen dat iemand iets gegund wordt

    Hoofdsemagram: factor


    Algemene voorbeelden


    Heeft elke inwoner op dit moment ruim één vierkante meter winkelvloeroppervlakte, er staat ons verdere uitbreiding te wachten. Bovendien zal de betrokkenheid bij de winkel toenemen, ten koste van de betrokkenheid bij de produkten. Hierbij zal vooral voor de gunfactor ("ik gun deze winkel mijn klandizie") de menselijke betrokkenheid van winkelpersoneel belangrijk zijn.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010691937:mpeg21:a0558,

    Cobben werkte de afgelopen negentien jaar als recruiter en had veertien jaar zijn eigen bureau voor de werving van salespersoneel. Toen een voormalige klant hem inschakelde om zelf een andere baan te zoeken, realiseerde hij zich hoe onderbelicht het verschijnsel gunfactor eigenlijk is. "Bij elk verzoek, elke sollicitatie, acquisitie; bij alles wat je aan een ander vraagt of wat je van een ander gedaan wil krijgen, heb je met de gunfactor te maken", zo betoogt hij. "Los van de prijs, je product, je tegenprestatie of je capaciteiten, gaat het er ook om of de andere partij jou het 'gunt'." Doet degene dat niet dan kan het hele feest wel eens niet doorgaan, hoe fantastisch je product ook is.

    http://www.mt.nl/1/49648/home/het-geheim-van-de-gunfactor.html

    De gunfactor is net zoiets als de X-factor, moeilijk te duiden en even ongrijpbaar. De omschrijving die wellicht het meest in de buurt komt, is: een pakket aan persoonlijke kenmerken, zoals bijvoorbeeld een authentiek voorkomen of uw karakter, die maken dat een ander u sympathiek vindt en u daarom iets gunt.

    http://www.dezaak.nl/7-tips-om-uw-gunfactor-te-verhogen-3167404.html

    Al die punten zijn waar en tegelijk relatief. Wij als Nederlanders zijn er niet aan gewend om te sleutelen aan je gunfactor en bovendien heerst er een sterke 'doe maar gewoon' mentaliteit. Tegelijkertijd kent die invalshoek ook een andere kant op de balans en die wordt nu door de crisis versterkt. We moeten namelijk leren onszelf veel meer te verkopen.

    http://www.robovergaauw.nl/hoe-beinvloedbaar-is-de-gunfactor/

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • (de) gunfactor verhogen

    Een goed beginpunt bij het verhogen van uw gunfactor, is de oprechte interesse die u heeft in uw potentiële klant. De tijd dat u alleen uit kon gaan van de waarde van uw product, is voorbij.

    http://www.dezaak.nl/7-tips-om-uw-gunfactor-te-verhogen-3167404.html

    met adjectief ervoor


    • een hoge gunfactor

    Het boek beschrijft hoe professionals in sales zich gedragen en waarom. Een verkoper met een hoge gunfactor is iemand met wie mensen graag praten en waarmee klanten meer informatie delen. Met deze informatie kan hij zijn aanbod beter laten aansluiten bij de behoeften van de klant. Hij sluit beter aan op de behoeften van de klant, presenteert beter en zorgt dat zijn verhaal beter wordt begrepen.

    http://lindapoort.nl/wat-is-een-gunfactor-en-hoe-verhoog-je-die/