hashtaggen


hashtaggen 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

trefwoorden in een twitterbericht met een hashtag markeren; voor trefwoorden in een twitterbericht het symbool # zetten zodat ze gemakkelijker teruggevonden kunnen worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Hashtaggen…

is een handeling

  • [Activiteit of handeling] betreft het markeren van trefwoorden in een twitterbericht met een hashtag; betreft het zetten van het symbool

    Algemene voorbeelden


    Twitter verkort links in tweets voortaan automatisch tot 19 karakters. Verder maakt de microblogsite het mogelijk media meteen te uploaden in tweets, en foto's en video's te hashtaggen.

    http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/1276937/2011/06/10/Twitter-maakt-links-automatisch-korter.dhtml,

    Inmiddels bespeur ik bij mezelf een toch wat bijzonder hashtaggebruik. Ik hashtag me rot, niet alleen op Twitter, maar ook via andere media, in smsjes, op de chat, noem maar op. Zo betrapte ik mezelf er onlangs op een vriendinnetje, ook tweeter, via een hashtag mijn échte gemoedstoestand duidelijk te maken. En toen wist ik, ja, die hashtag is er, ik gebruik hem met groot plezier en kan eigenlijk niet meer zonder. Bij deze draag ik dan ook het werkwoord hashtaggen voor als Woord van het Jaar 2011, Meneer Van Dale ik Wacht Op Antwoord #optellenaftrekken.

    http://www.contentgirls.nl/2011/03/ik-hashtag-jij-hashtagt-wij-hashtaggen/,

    Wat leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die bij alles wil hashtaggen. Heb je ook wel eens dat je iets zegt en dat je dan in je hoofd de hashtag erbij denkt. Of ben ik nu echt té gek :).

    http://www.contentgirls.nl/2011/03/ik-hashtag-jij-hashtagt-wij-hashtaggen/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2011
    Brontaal Amerikaans-Engels
    Vorm in brontaal hashtag
    Betekenis in brontaal idem