het vet is van de soep


het vet is van de soep 1.0

het beste heeft men al genoten; het beste is weg of voorbij

Algemene voorbeelden


In Frankfort stegen de koersen in de computergestuurde handel na het beursslot naar een recordhoogte. Maar volgens veel analisten is het vet van de soep, vooral omdat de dollar een stapje achteruit moest zetten. Amsterdam kreeg een serieuze opdoffer.

De Standaard,

Het vet is van de soep. Zo luidt de ongenuanceerde mening van tal van Brusselse beurshandelaars [...]. Een paar Belgische steraandelen sloven zich uit om de index naar verse records op te krikken [...]. Vlak daarop zorgde een hoge Japanse ambtenaar met de welluidende naam Eisuke Sakakibara voor onrust. Deze man [...] liet weten dat de val van de yen tegenover de dollar naar zijn bescheiden mening nu wel lang genoeg geduurd heeft. Het gevolg was een flinke correctie van de greenback en nieuwe speculatie over een nakende Japanse renteverhoging.

De Standaard,

Een kwartier kon Deinze veldoverwicht creëren. Vanaf dan ging Beveren voluit in het Vande Wielestadion. Het zou pas na rust ook echte kansen kunnen scheppen, en benutten. Essende brak de ban en voor een lichtjes uitgeblust Deinze was meteen het vet van de soep.

De Standaard,

Een (wegens neusbreuk) gemaskerde Cato bracht Everbeur in de tweede set van 1-7 nog terug tot 7-8, maar daarmee was voor de thuisploeg het vet van de soep.

De Standaard,