hoge zee


hoge zee 1.0

onstuimige golving van het zeeoppervlak met diepe, steile golfdalen en overstortende kammen; soms ook specifieker in nautische of weerkundige zin ter aanduiding van de golfslag bij een windkracht van 8 of 9 beaufort en golven van 4 tot 6 meter

Algemene voorbeelden


Schaal van Beaufort: 8. Schaal van Petersen: hoge zee. Omschrijving van de wind gebruikelijk te land: stormachtige wind. Windsnelheid km/h: 62 – 74.

http://www.infomil.nl/publish/pages/75756/handleiding_meten_en_rekenen_industrielawaai_module_d_1.pdf,

Schaal van Beaufort: 9. Schaal van Petersen: hoge zee. Omschrijving van de wind gebruikelijk te land: storm. Windsnelheid km/h: 75 – 88.

http://www.infomil.nl/publish/pages/75756/handleiding_meten_en_rekenen_industrielawaai_module_d_1.pdf,

Hoge zee; zéér hoge golven met overstortende kammen, zware rollers; grote oppervlakten schuim.

www.wesselgroep.nl/Download%20Centrum/Zeilinstructieboek0106.pdf

Schaal van Douglas voor zeegang en deining [...]. Hoge zee [...]. Zee sterk verstoord met rollers met steile fronten en schade (zandverplaatsing) aan de kust.

http://home.kpn.nl/vanadovv/Wind.html,

Aan boord van dat schip bevonden zich ook de directeur en de voorzitter van de KNRM. Door de harde wind en met gevolg hoge zee kostte het nog al wat moeite de heren veilig over te zetten.

http://www.redderaandewal.nl/30waar_wij_zijn/10reddingstations/den_helder/06reddingrapporten/?TheArticle=15085,

De trimarans worstelden zich de afgelopen tien dagen door storm en hoge zee, maar vlak voor de finish ging de wind liggen, wat Peyron waarschijnlijk het record kostte.

De Standaard,

"Vederlicht en een genot om mee te varen", beschrijft Rijff de boot. "Ook met een hoge zee tegen lijkt het zo eenvoudig." Begin 2011 zullen de vier types Fric in productie worden genomen en bij de marine in dienst komen.

everyoneweb.com/WA/DataFileskorps-mariniers-forum/RHISC13.pdf,

Vaste verbindingen


er staat een hoge zee


    Zie: er staat een hoge zee