horeca-inrichting


horeca-inrichting 1.0

commercieel bedrijf dat logies en/of spijzen en dranken voor gebruik ter plaatse verstrekt, zoals een hotel, restaurant, snackbar, café enz.; bedrijf uit de horecasector

Semagram


Een horeca-inrichting…

is een inrichting; is een bedrijf

   Algemene voorbeelden


   In 1989 is, nadat eind 1988 naar aanleiding van een klacht over brandgevaarlijke kerstversiering [...] was geconstateerd dat er veel mankeerde aan de brandveiligheid in enige horeca-inrichtingen [...], een onderzoek naar de brandveiligheid in 25 van de 64 horeca-inrichtingen geweest.

   http://www.edam-volendam.nl/

   Hoewel de gemeente aan de ene kant de gokproblematiek zoveel mogelijk wil beperken, is er anderzijds het uitgangspunt dat er een redelijke exploitaitie van speelautomaten voor horeca-inrichtingen blijft om verlies van broodwinning en daarmee een mogelijke vlucht in de illegaliteit te voorkomen.

   Meppeler Courant,

   Voorts is er een duidelijk verschil tussen een horeca-inrichting en een coffeeshop, nu de toegestane horecabedrijven in de betrokken winkelstraat – anders dan een coffeeshop – een winkelondersteunende functie hebben.

   http://www.sidv.nl/cannabis/jurisprudentie/coffeeshop_sluiten/0384_rbleeuwarden.htm,

   horeca-inrichting 1.1

   gebouw of ruimte waarin een horeca-inrichting is gevestigd

   Algemene voorbeelden


   Een inwoonster van Ruinen heeft de gemeente Ruinen laten weten een horeca-inrichting te willen bouwen in het buitengebied De Benderse.

   Meppeler Courant,