hufterproof


hufterproof 1.0

(neologisme)

bestand tegen het gedrag van vandalen ("hufters''); bestand tegen hufterig gedrag; bestand tegen vandalisme; bestand tegen slopen; hufterbestendig

Algemene voorbeelden


Ik wil reageren op de opmerking betreffende het hufterproof zijn van de iPad. Ik heb momenteel een pilot lopen met 20 leerlingen in niveau 2 en 3. Na wikken en wegen hebben wij de iPads zonder verzekering aan de leerlingen fulltime beschikbaar gesteld. Zij zijn er zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor. Na twee maanden schadebedrag: nul euro!

http://forkenning.blogspot.nl/2012/05/de-ipad-is-hufterproof.html,

Tegen de F-side blijkt bijna niks hufterproof. De eerste helft van Ajax 2-FC Utrecht is nog niet om als plukjes mistroostige vaders met zoontjes de Arena verlaten. Ze hadden zich erg op de halve finale van de beker verheugd. Maar helaas. Boven slopen groepen F-siders alles wat voor hun voeten komt op de omlopen van de eerste en de tweede ring - kiosken, bijvoorbeeld. Dan maar liever thuis voor de tv de tweede helft kijken. Vooraf was de vrees uitgegaan naar de beruchte Bunnik-side uit Utrecht; de 'harde kern' die honderden kaartjes zou hebben bemachtigd voor Ajax-vakken. Maar het waren de Ajax-fans die als wilden door het eigen stadion trokken.

Het Parool,

Ondertussen blijken rond de F-side de kiosken niet hufterproof te zijn. Uitzinnige ploegjes slaan alles stuk op de omlopen wat kapot kan.

Het Parool,

De automaten zijn goedkoper dan de geldautomaten die bij banken zijn geïnstalleerd. Omdat ze binnen staan en onder toezicht van de detaillist hoeven ze volgens Rienstra minder 'hufterproof' te zijn, ofwel bestand tegen vandalisme.

de Volkskrant,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • hufterproof winkelkarretje

Barbecuen met een hufterproof winkelkarretje. [...]. Albert Heijn gaat [...] door met het ontwikkelen van het ultieme muntslot. Het nieuwste slot is hufterproof, dat wil zeggen dat het slot in tegenstelling tot vroeger niet meer te openen is met het lipje van een colablikje of de vulling van een pen.

https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=postmix&page=1&sortfield=datedesc&coll=ddd&identifier=ABCDDD:010866535:mpeg21:a0038&resultsidentifier=ABCDDD:010866535:mpeg21:a0038,