humorvol


humorvol 1.0

( Gezegd van personen)
beschikkend over veel gevoel voor humor; veel humor hebbend; met gevoel voor humor; met veel humor; vol humor

Algemene voorbeelden


Willem was een humorvol, zachtaardig en warm mens.

http://www.karelbosman.nl/html/pers_4.htm,

Sophie Nyns is een zeer aangename en humorvolle beeldhouwster geboren in 1926.

http://www.pauledeboeck.be/www/ne/ne_artnyns.html

Waar mijn vader een gedreven boekenlezer is, type humorvolle stoïcijn, was P. een machoïstische womanizer, type brede schouders, blanke pik.

Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

Het afscheid van Tissingh werd een afscheid in de stijl van de humorvolle Tissingh: zijn kinderen speelden een ouder echtpaar 'dat even bij de wetholder langes kwaamp en een kip in een kooitje aanbood'.

Meppeler Courant,

humorvol 2.0

( Gezegd van menselijke uitingen, gedragingen, handelingen, werkzaamheden, neigingen en eigenschappen)
blijk gevend van veel (gevoel voor) humor; van (veel) humor getuigend; vol humor; als bijwoord: op een manier die van veel humor getuigt; op humorvolle wijze

Algemene voorbeelden


Ginshai's broer is een Ghanese stand-up comedy artiest en heeft als welkom een traditionele zeveneneenhalf uur durende act voorbereid. We genieten ondanks de taalbarrière van deze ogenschijnlijk humorvolle, maar tegelijk ook poëtische vindingrijkheid van deze zwarte Freek de Jonge.

Sex + Hype, De Vliegende Panters,

De vreugde van verlichting brengt moeiteloos het goede voort, wast moeiteloos het eigenbelang opzij, of beter gezegd toont moeiteloos wat ons werkelijke belang is: liefdevol aanwezig zijn en simpelweg het goede doen. Niet vanuit een moraal of doelstelling of ideologie, maar simpelweg vanuit het wezen van het Zijn zelf ontspringt deze volstrekt eenvoudige goedheid: humorvol, zorgeloos, positief, wakker, liefdevol, spontaan en vol van heldere kracht zullen al je handelingen zijn.

http://home-5.worldonline.nl/~fengcons/

En als we nu toch bij details van het programma zijn aanbeland moet gezegd worden dat bijvoorbeeld nummers als 'Berend Botje', een persiflage op de vluchtelingenproblematiek in de wereld, en Tinus Gezinus in China, waarin spraakverwarring humorvol wordt uitgewerkt, meer ruimte hadden verdiend zodat ze beter tot hun recht zouden zijn gekomen.

Meppeler Courant,

Met deze zogenaamde schutterige manier van presentatie, van onder andere zijn liefdesleven met zijn steeds in andere mineuren bezongen onvermogen om in de omgang mooie, jonge dames te versieren, lokt hij listig vertroetelreflexen op, zoals hij ook hartverscheurend leed zodanig bezingt dat het, in contrast met die onmetelijke kommer en kwel, juist humorvol overkomt.

Meppeler Courant,

Combinatiemogelijkheden


in voorzetselgroep


  • op een humorvolle manier
  • op zijn eigen humorvolle manier
  • op humorvolle wijze

Nico Sieffers gaf de luisteraars veel informatie over de harmonie-en fanfarewereld. Zoals we dat van hem gewend zijn, doet hij dat op een humorvolle losse manier.

Meppeler Courant,

Voor velen zijn deze avonden dan ook een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij oude vriendschappen weer vernieuwd worden. Bertus Schut, die deze presentaties op humorvolle en populaire wijze van commentaar voorziet, draagt veel bij tot het slagen hiervan.

Meppeler Courant,

Over het elastisch vermogen dat hem door de sprekers werd toegedicht, reageerde hij op zijn eigen humorvolle manier. 'Ja, ik ben inderdaad maar met alle winden meegewaaid.'

Meppeler Courant,

De drie draden van het sociale tapijt - vaardigheid, behoefte en overeenkomst tussen partijen - werden op een scherpe, maar ook humorvolle manier uit elkaar gehaald.

http://www.antrop-ver.nl/motief/nummers/motief35-3.htm,

humorvol 3.0

( Gezegd van zaken, zoals boeken, nota's, teksten, voorstellingen, situaties e.d.)
veel humor bevattend; vol humor; zeer humoristisch

Algemene voorbeelden


"De voorstellingen moeten direct, snel, humorvol en toegankelijk zijn", legt Harry Rogge uit.

NRC,

Vanmorgen kreeg ik een kaart met de opdruk 'veel liefs', met vriendelijke woorden van een meisje uit Den Bosch. Ze vond mijn boeken humorvol, verrassend en geilmakend.

Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

Geen algemeen geldende uitspraak of hij staat op de helling in humorvolle situaties en vederlichte dialoogjes, die al na enkele replieken onbarmhartig spaak lopen.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een humorvolle toespraak

Nestor J. de Kuijper van het algemeen bestuur hield een humorvolle en goed doorwrochte toespraak.

Meppeler Courant,