huurperiode


huurperiode 1.0

periode waarin men enig roerend of onroerend goed huurt

Semagram


Een huurperiode…

is een periode; is een tijd

 • [Object betroffen] heeft betrekking op het huren van roerend of onroerend goed

  Hoofdsemagram: periode


  Algemene voorbeelden


  Nog maar drie winkels blijven over, maar volgens de conciërge gaan ook deze dicht als de huurperiode afloopt.

  De Standaard,

  Huur je een kamer, dan ben je verplicht de huur binnen de 5 kalenderdagen na het begin van de huurmaand te betalen. De huurder doet er goed aan van iedere betaling het bewijs te bewaren. De huurprijs wordt vastgelegd bij het begin van de huurperiode en mag tijdens het academiejaar niet worden verhoogd.

  http://www.kuleuven.ac.be/huisvesting/pdf/brochures/opkot_2003.pdf

  Dit strandgedeelte is door de gemeente bij de verdeling van alle strandgedeelten [...] expliciet aangewezen als een strandgedeelte voor logiesverstrekkers. Overige huurders zijn dan ook met betrekking tot het strandgedeelte 3 uitgesloten om in te schrijven. De huidige huurperiode voor strandgedeelten loopt van 15 maart 2002 tot 1 november 2006. Na afloop van deze huurperiode zal de gemeente beoordelen of met de huidige strandexploitanten een nieuwe huurovereenkomst voor wederom vijf badseizoenen zal worden afgesloten.

  http://www.noordwijk.nl/informatie/infopagina/2002/week%2034.pdf,

  Bedrijven kunnen bij ons kunstwerken in principe voor 3 maanden, voor een half jaar of voor een jaar huren. Verlenging is natuurlijk mogelijk. De huurvergoeding is een vast te stellen percentage van de verkoopprijs. Dit percentage is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de lengte van de huurperiode.

  http://www.beeldkracht.com/index2.htm

  Wat zijn de tarieven voor het huren van een postbus? Om organisatorische redenen wordt de huur van een postbus per trimester verrekend. Zo kan u zelf de duur van de huurperiode bepalen.

  http://pv.nl.bpg.post.be/NL/private//products/default.asp?mnid=100