impermeabel


impermeabel 1.0

((vooral) in België)

ondoordringbaar

Algemene voorbeelden


Impermeabele d.w.z. voor lucht en waterdamp ondoordringbare materialen worden veelvuldig gebruikt als beschermende kleding. Deze kleding bestaat doorgaans uit een broek en een jak met vaste capuchon. Handschoenen en laarzen completeren het geheel.

http://mpbundels.mindef.nl/35_serie/35_320/hoofdstuk_5.htm

Men is er nog niet in geslaagd permeabele handschoenen te maken waarbij de functie van de handen voldoende gewaarborgd is. Omdat bij het beetpakken van besmette voorwerpen de besmetting al snel door de textielweefsels heen dringt, ontkomt men er niet aan om een gedeelte van de handschoen impermeabel te maken.

http://mpbundels.mindef.nl/35_serie/35_320/hoofdstuk_5.htm

Een vrouw kan onvruchtbaar zijn door een impermeabel celmembraan bij de eicel of omdat er helemaal geen eicellen geproduceerd worden.

http://www.qualiteas.nl/index.php/kwalen-database/article/178-onvruchtbaarheid

impermeabel 2.0

((vooral) in België)

jas die waterdicht is; regenjas

Semagram


Een impermeabel…

is een jas; is een overkledingstuk; is een kledingstuk

   Algemene voorbeelden


   "Straks ga ik laarzen kopen", plande ze, "en een impermeabel. Misschien een aangepast hoedje erbij?" Een bezoek aan haar kapper zou niet meer voor vandaag zijn.

   http://www.writehistory.be/?p=verhaal&id=13832

   Hier en daar zag men al een overjas of een impermeabel. Ik kreeg de mijne in 1924. Hij kwam van Brussel en koste 300 fr. De kielen die voor de oorlog nog door enkele oude mannen gedragen werden waren helemaal verdwenen.

   http://users.skynet.be/fb507134/jan_boek_gesch_huis_familie.html