indoorseizoen


indoorseizoen 1.0

(sport)

jaarlijks terugkerende periode met minder gunstige weersomstandigheden waarin een sport binnen in hallen en zalen wordt beoefend; seizoen voor binnenwedstrijden e.d.

Semagram


Een indoorseizoen…

is een seizoen

   Algemene voorbeelden


   In de korte hordentraining komen snelheid en techniek meer aan bod dan bij de lange hordentrainingen [...]. Kortom met het doen van acceleratie-/ aanlooptrainingen begin ik dan ook al vroeg in het seizoen, dat wil zeggen in de tweede voorbereidingsperiode (voor het indoorseizoen begin december/voor het outdoorseizoen halverwege maart). Wat het trainen van dit onderdeel extra lastig maakt is dat we in Groningen geen indoorfaciliteiten hebben. Ook in periodes van slecht, nat en koud weer, zijn we aangewezen op de accommodatie buiten.

   http://www.groningenatletiek.nl/nieuws/algemeen/1340-bevlogen-hordentrainer-bij-groningen-atletiek,

   FNRS wedstrijden zijn open voor iedereen met een ruiterpaspoort en voor KNHS wedstrijden moet je een eigen paard tot je beschikking hebben. Verder zijn er twee seizoenen, van april tot en met september het outdoorseizoen, dan zijn praktisch alle wedstrijden buiten en het indoorseizoen van oktober tot en met april dan zijn praktisch alle wedstrijden binnen.

   http://www.dekroo.nl/nl/manege_mijn-eerste-wedstrijd.htm,

   De kalender kent een indoorseizoen en een outdoorseizoen. Het outdoorseizoen loopt van 1 mei tot en met 30 september. Het indoorseizoen loopt van 1 oktober tot en met 30 april. De maanden april en september gelden als overgangsmaanden. Dat wil zeggen dat in april en september binnen of buiten kan worden gereden. In het indoorseizoen wordt als regel 1 proef verreden, tenzij op de kalender anders is vermeld. Tijdens het outdoorseizoen worden als regel 2 proeven verreden, tenzij ander is vermeld.

   http://www.knhszeeland.nl/Wedstrijdkalender.aspx,

   Naast de verschillende toernooien zijn er gedurende het jaar twee seizoenen met drie competities: het outdoor-seizoen, dat loopt van april tot oktober en het indoor-seizoen, dat loopt van oktober tot maart.

   http://www.gronicaldizziness.nl/joomla/index.php?Itemid=70&id=33&option=com_content&task=blogcategory,

   Uitmuntende start indoorseizoen voor Loek van Zevenbergen. Het outdoorseizoen is nog maar net afgelopen en de zware wintertrainingen zijn in volle gang. Toch werd vandaag, zaterdag 27 oktober, alweer de eerste indoorwedstrijd georganiseerd in Dordrecht. B-junior Loek van Zevenbergen greep deze kans aan en trok de lijn van het outdoorseizoen moeiteloos door.

   http://www.avfortuna.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=828:uitmuntende-start-indoorseizoen-voor-loek-van-zevenbergen&catid=15:jeugdnieuws&Itemid=3,

   Het enige wat van de atleten verlangd wordt, is dat zij per semester (vóór 15 mei voor het indoorseizoen en vóór 15 november voor het zomerseizoen) al hun resultaten via hun trainer bezorgen aan H.V.A.

   http://users.pandora.be/acme/Klassement/klassem%20cad.htm,